Pratite nas

Kućni ljubimci

Mačak Bili proglašen herojem: OSJETIO JE DA ŽENI NIJE DOBRO, SKOČIO JE NA NJENE GRUDI, LUPKAO JE ŠAPAMA I MJAUKAO

Published

on

Mačak iz Engleske proglašen je herojem nakon što je spasio život svojoj vlasnici udarajući je šapama po grudima kako bi je probudila poslije srčanog udara.

Sem Felsted iz Notingema spavala je kada ju je njen sedmogodišnji mačak Bili probudio u 4.30 ujutro. Shvatila je da ne može da se pomjera i osjetila probadajući bol sa desne strane.
Doktori su joj rekli da je imala srčani udar u snu, a ona vjeruje da joj je Bili spasao život.

“Bila sam pomalo šokirana. Legla sam u krevet i osjećala sam se dobro. Čak sam bila napolju sa psima, nisam se osjećala bolesno, niti sam imala bilo kakve bolove. Odjednom sam se probudila u ranim jutarnjim satima oblivena znojem i nisam mogla da se pomjerim – rekla je žena za Dejli mejl.

Ona je dodala da joj je Bili stajao na grudima i lupkao je, dok joj je mjaukao direktno na uho.

“On to inače ne radi, spava po cijeli dan i noć, to je njegov život. Ne bi me ostavio – prisjeća se vlasnica ljubimca.

Sem je rekla da njen budilnik nije treba da se aktivira još dva sata.

“Nikad me nije probudio do prethodne noći, nikad me ne uznemirava. Ne budi me ni za hranu. I moja majka je bila prilično šokirana. Rekla sam joj da me je probudio, a ona je bila još više šokirana. Nisam čula da mačke to rade. Svejedno mi je drago što me je probudio. Ko zna da li bih ikada ustala bez njega, moglo je i gore da se završi – kazala je Sem.

Ljekari su rekli da su njene arterije bili začepljene što je izazvalo srčani udar. Kada se Sem vratila kući nakon što je provela tri dana u bolnici, djelovalo je da Biliju to nije smetalo.

“Potpuno me je ignorisao. On je sada isti kao ranije, samo pokušavam da mu pružim malo više ljubavi – rekla je.

Ekspert za ponašanje mačaka Lusi Hojl rekla je za BBC da je Bili možda primijetio fiziološke ili promjene u ponašanju vlasnice, što ga je učinilo nervoznim.

“Može biti da je činjenica da je skočio na nju i mjaukao znak njegove anksioznosti. Vjerujem da joj je on vjerovatno spasio život, jer joj je to omogućilo da dobije medicinsku pomoć, ali ne bih mogla da kažem da je to uradio namjerno. On je reagovao na situaciju – rekla je ona. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending