Pratite nas

Zanimljivosti

Majka pijana došla na porođaj: I NOVOROĐENOJ BEBI IZMJERENO 2,8 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Published

on

Jedna žena (41) iz poljskog grada Žuromin, došla je pijana na porođaj, usljed čega je novorođenčetu izmjereno 2,8 promila alkohola u krvi, nakon što se porodila. Ovaj šokantan događaj dogodio seu Samostalnom javnom kompleksu zdravstvenih ustanova u Žurominu, kada je potpuno pijana žena došla u bolnicu i ubrzo potom rodila bebu.

Sadržaj alkohola u krvi bebe alarmirao je doktore, jer je kod bebe izmjereno čak 2,8 promila, a kod majke 2 promila alkohola u krvi. Nasreću, novorođenče je preživjelo, a o incidentu je obavještena policija.

“Tužilaštvo sprovodi istragu iz člana 160. Krivičnog zakonika, odnosno izlaganje djeteta gubitku zdravlja i života najbliže osobe – majke. Dijete je pri rođenju imalo 2,8 promila alkohola u organizmu. Protiv majke djeteta nisu preduzete nikakve preventivne mjere”, kaže tužilac Kamil Ritlevski, zamjenik okružnog tužioca u Mlavi.

Istražitelji, zarad dobrobiti bebe, ne obavještavaju o njegovoj daljoj sudbini. Nezvanično, kako saznaju tamošnji mediji, dijete je odvojeno od majke i nalazi se na sigurnom.

Kako prenose tamošnji mediji, žena je bila pod starateljstvom uslovnog službenika socijalne službe jer je i ranije zloupotrebljavala alkohol. Ova 41-godišnjakinja ima jedno starije dijete koje se trenutno nalazi u centru za njegu i obrazovanje. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending