Pratite nas

Zanimljivosti

Mali kućni savjeti: KAKO RIJEŠITI PROBLEM ŠKRIPE VRATA?

Published

on

Ponekad postoje oni mali problemi koji nas živciraju, a nismo ni svjesni da ih možemo riješiti na više nego jednostavan način. Jedan od njih je i škripanje vrata kada ih otvarate i zatvarate. Iako to možda nije iritantan problem poput, recimo, kapanja vode, ipak vam s vremenom počinje smetati, koliko god ga ignorisali. Pa, ako ga odlučite više ne ignorisati, trebat će vam samo jedan komad papira za pečenje.

Iako mnogi ne znaju povezati papir i vrata, dovoljno je reći da je papir za pečenje premazan voskom koji nam u ovom slučaju može pomoći. Naime, sve što trebate učiniti je jednim većim komadom ovog papira istrljati sve rubove vrata, bilo da su donji, gornji ili bočni i za nekoliko sekundi riješit ćete se ovog neugodnog zvuka.

Kao što možete zamisliti, vosak s papira obložit će rubove i vrata će se lakše otvarati i zatvarati.

Osim što je jednostavan, ovaj trik je i ekonomičan, jer većina kućanstava već posjeduje papir za pečenje u kuhinji.
Umjesto da se frustrirate škripanjem vrata, isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u tihom i glatkom otvaranju i zatvaranju vrata u vašem domu. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending