Pratite nas

Kućni ljubimci

Malo poznato vjerovanje: AKO MAČKA URADI OVO PORED VAS – TO JE ZNAK DA VAM STIŽE NOVAC

Published

on

Mnogo je vjerovanja povezanih sa mačkama. Iako su neka vjerovanja pozitivna, druga mogu biti poprilično negativna, ali svima im je zajedničko to što ove životinje vide kao veoma duhovne i da se na osnovu njihovog ponašanja sve može zaključiti.

Ali, iako sve treba posmatrati sa distance, mnogi su primijetili da neke, banalne, radnje ovih životinja mogu da imaju značenje – kao na primjer kihanje i čišćenje!

Šta će se desiti ako mačka kihne u vašem pravcu?
Ako imate mačku i ona juri u vašem pravcu i kihne dok joj je glava usmjerena ka vama, to znači da ćete uskoro dobiti neočekivani novac! Tada se vjeruje da je dobro uraditi nešto što ste dugo odlagali, jer je sreća na vašoj strani!

Šta će se desiti kad se mačka liže i čisti?
Možda ne volite nenajavljene goste, i to će vas uvijek iznervirati, ali ako vidite mačku kako liže svoje krzno u vašem dvorištu, nikada više nećete doživjeti ovu neprijatnost. Naime, kada se mačka čisti, to je siguran znak da će vam uskoro doći gosti. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Najbolji lijek: MAČKE ČUVAJU SRCE SVOME VLASNIKU

Published

on

Vaš ljubimac može da vam pruži mnogo više od bezuslovne ljubavi. Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali mačku.

Do ovog otkrića se došlo analizom podataka o 4.500 muškaraca i žena, starosti od 30 do 75 godina, koji su učestvovali u Nacionalnoj studiji ispitivanja zdravlja i ishrane u Oregonu.

Niko od njih nije imao kardiovaskularne bolesti na početku studije, a čak 55 odsto ih je potvrdilo da imaju mačku za kućnog ljubimca ili su je imali u nekom trenutku svog života.

U poređenju sa njima, ljudi koji nikada nisu imali mačku trpe za oko 40 odsto veći rizik od oboljevanja od srčanih bolesti. Bitno je da se istakne da su istraživači uzeli u obzir druge faktore rizika, uključujući starost, pol, rasu, krvni pritisak i pušenje, prenosi Petmagazine.rs.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending