Pratite nas

Kućni ljubimci

Malo poznato vjerovanje: AKO MAČKA URADI OVO PORED VAS – TO JE ZNAK DA VAM STIŽE NOVAC

Published

on

Mnogo je vjerovanja povezanih sa mačkama. Iako su neka vjerovanja pozitivna, druga mogu biti poprilično negativna, ali svima im je zajedničko to što ove životinje vide kao veoma duhovne i da se na osnovu njihovog ponašanja sve može zaključiti.

Ali, iako sve treba posmatrati sa distance, mnogi su primijetili da neke, banalne, radnje ovih životinja mogu da imaju značenje – kao na primjer kihanje i čišćenje!

Šta će se desiti ako mačka kihne u vašem pravcu?
Ako imate mačku i ona juri u vašem pravcu i kihne dok joj je glava usmjerena ka vama, to znači da ćete uskoro dobiti neočekivani novac! Tada se vjeruje da je dobro uraditi nešto što ste dugo odlagali, jer je sreća na vašoj strani!

Šta će se desiti kad se mačka liže i čisti?
Možda ne volite nenajavljene goste, i to će vas uvijek iznervirati, ali ako vidite mačku kako liže svoje krzno u vašem dvorištu, nikada više nećete doživjeti ovu neprijatnost. Naime, kada se mačka čisti, to je siguran znak da će vam uskoro doći gosti. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending