Pratite nas

Zdravlje i ljepota

MASNA JETRA: Najbolji saveznik je ovaj pririodni napitak (Recept)

Published

on

Jetra je jedan od najvažnijih organa u našem tijelu. Ona je prirodni filter koji čisti tijelo od toksina, zbog čega je važno da se posebno posvetimo njenom zdravlju i pravilnom funkcionisanju.

Pored korigovane i zdrave ishrane, jako je važnan kvalitetan san, kao i izbjegavanje alkohola. Sobzirom na to da je jetra organ koji najviše “pati”, važno je s vremena na vrijeme praktikovati detoksikaciju.

Najbolji saveznik u čišćenju jetre je zeleni čaj, uz slijedeće voće. U blenderu nacijedite sok od pola limuna, izgnječite jednu bananu i dodajte šolju ohlađenog zelenog čaja.

Ovo je napitak koji ima prijatan ukus, ali i izuzetne zdravstvene benefite. Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam da detoksikujete tijelo, ojačate imunitet i unesete antioksidante u organizam. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

BOL U KOSTIMA: Izbacite višak soli iz organizma u roku od tri dana (Recept)

Published

on

Genadij Petrovič Malahov je ruski stručnjak narodne medicine, smatra da zbog nakupljenih kalcifikata soli koje naše tijelo nije izbacilo nas bole zglobovi, kako to da rešimo?

On tvrdi da trebamo da izbacimo višak soli iz organizma, a recept za to je veoma jednostavan. Trebalo bi provesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče prokuhajte 3 dl vode i stavite 5 g lovorovog lista i to sve kuhati 5 minuta, zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana. Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana terapije se može ponoviti.

SAVJET PUS: Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja terapije sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i vidjećete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite terapiju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending