Pratite nas

Zdravlje i ljepota

MASNA JETRA: Napitak sa suhim grožđem veoma brzo donosi rezultat (Recept)

Published

on

Ako je procenat masti u jetri veći od 10 odsto, to znači da imate masnu jetru, ako se na vrijeme uoči ovaj problem mast može da se reguliše korigovanjem ishrane, ali u većini slučajeva dolazi do komplikacija opasnih po život.

Stručnjaci često ističu da je najvažnije izbaciti ili smanjiti životinjske masti iz ishrane, ali bitno je i smanjiti količinu pržene i masne hrane.

Iako mnogi biraju da koriguju ishranu, neki takođe sebi uvode i ovaj nevjerovatan napitak koji znatno pomaže u borbi protiv masne jetre!

U pitanju je voda od suvog grožđa, koja je i te kako efikasna. Pored toga što je samo suvo grožđe prirodan diuretik koji je pun vlakana koja pomažu varenju, ovo neverovatno voće takođe sadrži antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala.

Potrebno je: 150 grama suhog grožđa, 750 ml vode, lonac i hermetička posuda (zapremina 1 l)

Prvo treba da operite suho grožđe, pa potom da ga sklonite sa strane. Zatim sipajte vodu u lonac i sklonite je sa vatre pre ključanja. Dodajte suho grožđe u lonac i ostavite 15 minuta. Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi.

Bitno je da ovo suho grožđe smjestite u hermetički zatvorenu posudu i da u nju sipate jedan litar vode. Ostavite da stoji 24 sata u frižideru. Ujutru možete konzumirati ovu vodu.

U slučaju da želite da izvršite detoksikaciju organizma, popijte ovaj napitak na prazan stomak kako biste pomogli u čišćenju organizma. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending