Pratite nas

Naj recepti

Mekane i preukusne: KNEDLE SA KAJSIJAMA (RECEPT)

Published

on

Vikend je tu da se isprobavaju najbolji recepti

POTREBNI SASTOJCI: 1/2 kg kajsija, 1/2 kg krompira, brašna pregršt (sastavljeni dlanovi sa savijenim prstima) 1 jaje, malo soli, malo ulja, prezle, vanilin šećer

Krompir skuHati zajedno sa ljuskom, kad je kuHan oguliti i izgnječiti, pa dodati 1 jaje i izmiksati. U krompir dodati brašno, malo soli i zamIJesiti glatko tIJesto. Otkinuti malo, staviti cIJelu kajsiju bez koščice. Ruke pobrašnjiviti ušuškati i napraviti lopticu. Knedle staviti u ključalu vodu.

KuHati 6-7 minuta da knedle isplivaju na površinu. Ispržiti malo prezli na ulju, pa u njih uvaljati knedle. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji. (Naj portal)

Naj recepti

Servirajte je na bijelom tanjiru: BARBI TJESTENINA (Recept)

Published

on

Zašto ne biste napravili nešto vrlo jednostavno, a drugačije?

POTREBNI SASTOJCI: tjestenina po izboru, 250 g cvekle, 200 g feta sira, 2 pune kašike krem sira, 1 glavica bijelog luka, so, biber, vlasac, 100 ml supe od povrća. maslinovo ulje

Priprema:
1. Glavicu bijelog luka presijeći napola, neka ostane u ljusci. Svaku polovinu posolite i prelijte maslinovim uljem pa stavite da se peče na 220 stepeni 20 minuta.

2. Cveklu skuhati, prohladiti i staviti u blender. Dodajte fetu, krem sir, istisnite pečeni bijeli luk, začinite, dodajte dvije kašike maslinovog ulja i supu od povrća (od kocke). Blendajte sve dok ne dobijete kremastu roze smjesu.

3. Pomiješajte je s tjesteninom, ukrasite fetom i poslužite. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending