Pratite nas

Poznati

Miletova Elena ne ide iz Sarajeva: LEĐA MI ČUVAJU JALA I BUBA

Published

on

Mlada zvijezda Elena Kitić, kćerka Mileta Kitića i Marte Savić, objavila prvu pjesmu sa svog novog albuma. Pjesma nosi simboličan naziv “Elena”.

Ono što je privuklo posebnu pažnju jeste pojavljivanje njenih roditelja u spotu, ali i sama scenografija koja prati čitavu pjesmu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Sudeći po komentarima Elena je još jednom ispunila očekivanja svojih fanova, te svjetsku scenu donijela na Balkan.

Elena je ponosna na saradnju s Jalom i Bubom.

– Leđa mi čuvaju Buba i Jala. Sarajevo i Beograd su moja baza – priznala je.

Eldar Abaz (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending