Pratite nas

Naj recepti

Morate probati: PIKANTNA PUNJENA JAJA

Published

on

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste ljubitelj pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

POTREBNI SASTOJCI (Za 6 jaja): 6 jaja, 75 ml grčkog jogurta, 1 kašika senfa, pola kašičice dimljene mljevene paprika, prstohvat soli, prstohvat bibera, par kapi tabasko sosa

Jaja stavite u hladnu vodu, a kad voda proključa kuhajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.

Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf, pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, so, biber i tabasko sos, pa sve još jednom izmiješajte.

Smjesom napunite poslastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa napunite polovine bjelanaca i ukrasite po želji. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Mekane kao duša: FANTASTIČNO PECIVO PUNJENO BLITVOM I BIJELIM LUKOM! (RECEPT)

Nastavi čitati

Naj recepti

Recept koji će vas oduševiti: USOLJENE SARDINE SA ROŠTILJA

Published

on

Iskoristite najbolje što ljeto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsjednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.

POTREBNI SASTOJCI: 12 sardina, 250 g krupne morske soli, 25 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 2 limete, morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu

Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poredati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.

Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći dio soli i postavite ih na gril-pleh. Pomiješajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smjesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obje strane, povremeno ih prelivajući.

Sardine poslužite sa preostalom mješavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno, a odlično za ljetne dane: PUNJENI KRASTAVCI SA SIROM, PRŠUTOM I LUKOM (RECEPT) 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending