Pratite nas

Poznati

Muka slavne pjevačice niko ne zna: ZAŠTO JE UGOSTITELJ SIMO IZ CIRIHA JELENU KARLEUŠU POSLAO U PUF

Published

on

Početkom ovog vijeka popularna Jelena Karleuša na turneji po zemljama Zapadne Evrope bilježila je rekordno slabe posjete i masovno otkazivanje ugovorenih nastupa.

Tako je 2002. Godine, od šest planiranih i dogovorenih majskih nastupa održala je samo jedan I to u austrijskom gradu Insbruku,u diskoteci “Latosca”. U ovoj diskoteci Karleuša se zadržala na sceni petnaestak minuta. Oko 150 posjetitelja, nakon što su je se nagledali I odmjerili sa svih strana,Jelenu su bukvalno otjerali sa scene. Na pozornicu je doletjela čak i jedna cipela.

Nezgodna situacija bila je i iza scene, kada je srbijanska zvijezda tražila još 9,5 hiljada eura od vlasnika “Latosce”, a on joj isplatio samo 500 eura. Smatrala je da ona nije kriva za slabu posjetu u diskoteci i preko svog menadžera Saše Matića tražila je od gazda koji su italijansko – turska šema, da joj isplate dogovoreni puni iznos od 10.000 eura.

“Vratite vi meni kaparu I platite štetu koju ste napravili u hotelu “Alten Roze” – vrištao je vlasnik diskoteke, kojem su gazde hotela prijavile da im je Karleuša ukrala posteljinu.

Riječ po riječ, Jelenin “koncert” u Insbruku je završen šamarima i nogom u stražnjicu. Dok je “Džoker bend” svirao u dvorani, tjelohranitelji Italijana i Turčina su Jelenu počastili šamarom, a njenog menadžera Sašu nogom.

U Švicarskoj nije bilo šamaranja i nogetanja, ali je Karleušin tim brže izašao iz dsikoteke “Kod Sime” nego što je u nju ušao.

Ovaj ugledni ugostitelj je decenijama sarađivao sa zvijezdama iz svih balkanskih država. Priznao je da nikada nije doživio da mu neka od pjevačica, umjesto sa harmonikašem, dođe sa “orkestrom u džepu”.

Velim joj “A gdje ti je harmonikaš, a ona će meni, da ima matricu i da je to njen cijeli orkestar”: Haj ti velim curo u puf. Ovo nije za tebe – poslao sam je na ulice Ciriha.

Objasnio sam to I publici. I niko mi nije zamjerio – ispričao je Simo Pavlović iz Švicarske. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending