Pratite nas

Zanimljivosti

Muškarac bez auta danas je „nula“ u očima djevojaka: ZAR DA TI DOLAZIM NA SASTANAK GRADSKIM PRIJEVOZOM?

Published

on

Auto, danas osnovno prevozno sredstvo u mnogim porodicama. Dešava se da jedna kuća ima i više automobila, žena jedan, muž drugi. Međutim, kakva pometnja nastaje kada samo jedan partner u vezi vozi auto? Da li je neophodno i nužno da momak ima auto?

“Kad god čujem ili čitam nešto na temu kriterijuma i normi vezanih za partnere, jedan od glavnih bude to da muškarac treba da ima auto… Okej, razumijem, danas su kola nešto skoro pa nužno, imam ih i sam, mada ne mislim da bi bila propast svijeta za mene i da ih nemam, ali mi nije jasno zašto žene svoju potrebu za kolima prebacuju na muškarce?”, započeo je nedoumicu jedan muškarac na popularnom društvenom forumu.

“I onda mi je pitanje ako toliko želiš da neko ima kola i bitna su ti za funkcionisanje u životu – zašto ih onda nemaš sama i zašto ne voziš? Da li je realno da vožnju pravdaju kao mušku stvar i pripisuju je kao nešto što muškarac po prirodi stvari mora da obezbijedi djevojci?”, nastavio je dalje.

Na ovo pitanje navela ga je nedavna situacija kada je čuo kolegenicu koja je spomenula da partner mora da ima kola, dok ona nema ni položen vozački ispit. Ostavila ga je jer nema automobil. Kako kaže, takvih slučajeva je sve više, jer današnje djevojke prvo gledaju kakav auto vozi, koju garderobu na sebi ima, koliko mu je debeo novčanik…

Ubrzo su osvanuli brojni komentari korisnika. Mišljenja su bila podijeljena.

“Ne, muškarac ne mora da ima kola da bi ispunio tuđe prohtjeve i kompenzovao nedostatak istih kod žene…”, ironično je napisao jedan korisnik.

“Malo promijeni društvo, izbjegni pogrešne ‘ribe’. Ako tražiš ‘ribu’ na splavu, dobićeš i taj životni stil. Nije obavezno, okružen si sponzorušama.”, bile su samo neke od kritika, dok je drugi muškarac napisao da je njegovo zapažanje i sam primijetio u srednjoj školi…

Zatim su se oglasile i pripadnice nježnijeg pola.

“Meni to nije bitno, ali sam primijetila da često onda bude problem tom muškarcu, što ja vozim i imam kola, a on ne”, napisala je jedna dama.

“Prestiž, status, vidi se da možda imaš para, više si muško. Samo su neki od ženskih stereotipa o muškarcima”, “Bitno je ako si van većeg grada ili zasnivate porodicu. Praktičnije je imati auto kada stignu djeca”, “U provinciji, auto je moranje, ne možeš da odeš iz provincije, prevoz je nepostojeći, gradski je loš. Tako da ako nemaš auto ili ne voziš, piši propalo”, “Zato što je to pokazatelj da si sposoban da stvoriš nešto u životu. Šta će joj neko da se vucara prevozom, to može i sama”, bili su još neki od komentara. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending