Pratite nas

Zanimljivosti

Muškarac legao na cestu i ne pomjera se: PUSTITE ME DA MALO ODMORIM

Published

on

Da je sve više ljudi koji “pucaju” po svim šavovima, svjedočimo svakodnevno. Kako objasniti slučaj ovog Novosađanina?

On je na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, juče zalegao na sred ceste. Razbaškario se kao da je na morskoj plaži, ruke ispod glave, pružio se koliko je dug, a pogled usmjerio u nebo. Nije obraćao pažnju što mu vozači trube, galame na njega…

Scene su se odigravale na glavnoj i jednoj od najprometnijih kolovoznih traka u gradu. Prolaznici su ostali u čudu, a on se, uprkos apelu vozača, nije pomjerao. Nije poznato da li su ga smjestili u ludnicu ili  su ga poslali kući. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending