Pratite nas

Zanimljivosti

Muškarcu mana, damama izazov: PALE SE NA MUŠKI STOMAČIĆ I POKOJU SIJEDU!

Published

on

I muškarci, poput žena, nastoje da izgledaju savršeno, pa su često ospjednutim onim što vide u ogledalu. Ali baš ono što smatraju svojom manom i vjeruju da neće privuči suprotni pol, damama izgleda veoma se*sipilno..

Muški stomačić
Čak dvije trećine žena u jednoj anketi potvrdilo je da “pločice” na stomaku više nisu toliko se*si, koliko mnogi misle. Dame su rekle da im je draže da vide prirodni stomačić kao oličenje “normalnog” muškarca koji nije opsjednut ogledalom, odlaskom u teretanu i proteinima. Dakle, umjerenost je važna, a stomačić je oličenje normalnog muškarca!

Brada
Brada koja je stara svega jedan dan, pravi je mamac za pripadnice ljepšeg pola. Riječ je o pomalo buntovničkom i ležernom izgledu muškarca koji, uz odgovarajuću odjeću i šmekerski stav, jednostavno odiše se*sepilom.

Sijeda kosa kod muškarca
Prvi znakovi starenja, poput sijedih vlasi, kod svih, pa i kod muškaraca, alarm je za uzbunu. Ali, momci, nemojte da paničite! Žene smatraju da prosijeda kosa čini muškarca vrlo se*sepilnim. Nježniji pol će radije odabrati prosijedog dasu nego onog koji se farba, što danas nije rijetka pojava. Isto važi i za proćelave frajere koji šišanjem na milimetar ili nulu mogu da izgledaju neodoljivo. (Naj portal)

Zanimljivosti

Jesen je vrijeme da ga zasadite: MAGIČNO LIJEP CVIJET KOJI CVJETA 75 PUTA

Published

on

Amarilis dolazi iz tropskog područja Amerike i sadi se od početka novembra pa do februara, a cvjeta u maju i junu.

Ovaj cvijet ima duge listove i uspravnu čvrstu stabljiku koja nosi upadljive, raskošne i krupne cvjetove u obliku trube. Cvjetovi ove atraktivne biljke mogu se naći u purpurnoj, narandžastoj, crvenoj, bijeloj boji, kao i u dvobojnoj varijanti, a tolika raznolikost čini ovu biljku vrlo privlačno.

Ukrštanjem sorti na našem tržištu mogu se pronaći različite varijacije u veličini i obliku, pa su poznate mini i visoke forme, duplih ili jednostavnih cvjetova.

Amarilis je najbolje saditi u saksiji ili posudama, a idealno mjesto za držanje ove biljke je balkon. Ukrasnoj biljci odgovara sjenovito i polusjenovito mjesto, barem za vrijeme cvjetanje. Bez problema će uspijevati i na jačem suncu. U fazi mirovanja, preporučuje se da amarilis unesete u hladnu i mračniju prostoriju, sve dok ponovo ne izađu prvi cvjetovi.

Što se tiče zalivanja, amarilis ima velike potrebe za vodom pa ga je potrebno zalivati što češće. U ljetnim danima i na višim temperaturama amarilis se zaliva i do nekoliko puta dnevno. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending