Pratite nas

Zanimljivosti

Muški, jeste li i vi u ovoj grupi: DUŠO, NE MOGU VEČERAS – BOLI ME GLAVA“

Published

on

Sve je više muškaraca koji će umjesto strasno provedene noći sa izabranicom svog srca, provesti veče u društvu šolje kakaoa i potom ranije otići na spavanje.

Ono čuveno „dušo, ne mogu večeras, boli me glava“, izašlo je iz tipično ženskog klišea i prešlo na suprotnu stranu. To je rečenica kojom se sve češće koriste i muškarci.

Ovo potvrđuju rezultati istraživanja na uzorku od 1001 odrasle osobe starije od 18 godina. Gotovo polovina muškaraca uveče je previše umorna i previše obuzeta stresom da bi mislila na bilo kakve pustolovine u krevetu.

U odnosu na polovinu muškaraca, takva vrsta večernjeg neraspoloženja hvata tek jednu trećinu pripadnica ljepšeg pola. Tri četvrtine muškaraca tvrdi da je njihov život mnogo stresniji u odnosu na period od prije pet godina, što rezultira time da 63% njih pati od glavobolja koje se javljaju baš kada je vrijeme za spavanje. Ovo nas pak dovodi do konačnog procenta od 44 posto onih koji su previše depresivni za seks.

Dr Erik Sigman je specijalista koji se bavi proučavanjem uticaja stresa na žene i muškarce modernog doba.

„Muškarci se ponašaju kao „sunđeri za stres“, potiskujući svoje dnevne probleme tako da u vrijeme počinka pate od glavobolja i zamjenjujući strast za šoljicu kakaoa“, kaže.

Žene su pak prije sklone da po završetku radnog vremena odu kući i pričaju sa svojim partnerom o stresnim situacijama kroz koje su u toku dana prošle.

„Sam čin povjeravanja problema čini da se žena osjeća bolje“, objašnjava svoju teoriju dr Sigman.

„Ali muškarac će samo preuzeti probleme partnerke i pridodati ih svojima. Posmatranje svega toga kao još jednog problema koji zahtijeva rješavanje – jednostavno znači uvećanje njegovog stresa.“ (Naj portal)

Zanimljivosti

Sabrinine muke: IMAM NAJVEĆE GRUDI NA SVIJETU, KAO DA MI NEKO NOŽEM REŽE LEĐA

Published

on

„Imam najveće grudi na svijetu – bol od težine grudi poput noža zabija mi se u leđa”, kaže model s TTT veličinom košarica. Ime joj je Lorena Fabiana Colotta, poznatija je kao Sabrina Sabrok, a često puni naslovnice zbog zaobljene figure i čestih plastičnih operacija.

S 25 godina otišla je pod nož po prvi put i povećala grudi jer su joj dosadila njena „ravna prsa”. Od tad je imala 15 operacija samo na grudima koje su je do danas koštale više od 100 000 američkih dolara, a procjenjuje se da je svaka dojka teška gotovo 7 kilograma.

Sabrina trenutno ima 52 godine i njeni hirurzi su joj savjetovali da ukloni implantate zbog boli u leđima:

„Utječe na moj cjelokupni život, ne mogu ignorirati bol”, rekla je za NeedToKnow.co.uk.

„Osjećam kao da nož reže polako moja leđa, ali odbijam smanjiti moje grudi jer se ne mogu zamisliti bez velikih implantata. Osjećam se loše u vezi njihova uklanjanja i stvarno to ne želim.”

Sabrina živi u Mexico Cityju, a trudi se kako bi utjecala na svoje zdravlje leđa i pritom uspjela zadržati bujno poprsje.

„Radim jednostavne vježbe, ali me još uvijek toliko boli. Ne znam šta će se dogoditi ako ostanem kao sada, ali mislim da će se samo pogoršati. Utječe na moj um jer vjerujem da je moja cijela karijera imala koristi od mojih implantata tako da ih stvarno cijenim” dodaje i tvrdi kako je zadnja opcija da ukloni implantate. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending