Pratite nas

Poznati

Muzički poklon iz Rijeke: DARIO SNIMIO JOŠ JEDAN SINGL “SAMO TEBI VJERUJEM”

Published

on

Mladi hrvatski muzičar Dario se javnosti predstavlja svojim trećim singlom „Samo tebi vjerujem” sa poznatim autorom Robert Pilepić u izdanju Dallas Recordsa.

Dario tek kreće u pohod na hrvatsku, ali i regionalnu muzičku pozornicu iako je u Rijeci poznati muzičar. Glazbom se počeo baviti kada mu je bilo deset godina pohađajući satove klavira.

Gitaru i pjevanje počeo je učiti s devetnaest godina, a vokalno se nastavio usavršavati kod mentora Žanil Žak Tataj (Divlje Jagode, Mary Rose). Uz gitaru i klavir svira još i udaraljke te cajon.

U raznim kombinacijama nastupa po klubovima, moto susretima te na velikim manifestacijama u organizaciji gradova i turističkih zajednica diljem Hrvatske, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, BIH. Kao član raznih cover bendova nastupa kao predgrupa poznatim izvođačima kao što su Prljavo kazalište, Psihomodo pop, Divlje Jagode, Petar Grašo, Jole, Magazin, Zabranjeno pušenje, Grupa Vigor, Ivan Zak, Neda Ukraden, Mišo Kovač, Hladno Pivo, Opća Opasnost. (Naj portal)

Nastavi čitati

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending