Pratite nas

Zdravlje i ljepota

NADIMANJE, PODRIGIVANJE, GASOVI: 2 moćna prirodna napitka (Recepti)

Published

on

Ukoliko često patite od kiseline u želucu ne morate da posežete za lijekovima. Iskoristite namirnice koje imate u kuhinji i napravite efikasne prirodne lijekove.

Gorušica se može opisati kao gorući osjećaj u grudima. Ona sama po sebi nije opasna, ali ukoliko se često ponavlja može biti jako iritantna pojava. Ova 2 naipitka će vam pomoći da se riješite ovog problema u kratkom roku:

Napitak od bosiljka
U proključalu vodu stavite nekoliko listova bosiljka i sačekajte 15 minuta. Nakon toga procijedite i napitak je spreman.

Napitak sa cimetom
Cimet je odličan lijek za probleme sa varenjem i generalno sve želudačne tegobe. U vodu dodajte kašičicu cimeta i zagrijavajte, ostavite da ključa 2-3 minuta, a nakon toga sklonite da ringle. Ovaj čaj treba piti dva do tri puta dnevno. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

BOL U KOSTIMA: Izbacite višak soli iz organizma u roku od tri dana (Recept)

Published

on

Genadij Petrovič Malahov je ruski stručnjak narodne medicine, smatra da zbog nakupljenih kalcifikata soli koje naše tijelo nije izbacilo nas bole zglobovi, kako to da rešimo?

On tvrdi da trebamo da izbacimo višak soli iz organizma, a recept za to je veoma jednostavan. Trebalo bi provesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče prokuhajte 3 dl vode i stavite 5 g lovorovog lista i to sve kuhati 5 minuta, zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana. Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana terapije se može ponoviti.

SAVJET PUS: Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja terapije sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i vidjećete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite terapiju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending