Pratite nas

Poznati

Naj barometar: KO BOLJE PJEVA MEGA HIT “NISI ZNALA DA TE VOLIM” – HALID ILI RALE I MARIJA?

Published

on

Mega hit iz 1975. godine tokom zadnje decenije je doživio brojna presnimavanja. Čak je ovaj hit uvršten među 60 najljepših pjesama svih vremena.

Njen autor je Boris Bizetić, koji je pjevao kao zabavnjak, kasnije je stekao veliku slavu s “Rokerima s Moravu”, a komponovao je za Mikija Jevremovića, Silvanu Armenulić…

Jedno od njegovih muzičkih remek djela je pjesma iz 75. godine “Nisi znala da te volim”, koju su u duetu snimila Rale i Marija Ćajić.

Ratko Rale Ćajić je bio pjevač i autor emotivac i šlageraš, pravi sentiš majstor. Bio je prava emotivna bomba, čuje se to u njegovom markantnom glasu, u uzdahu i jecaju. Umro je 4. novembra 2008.godine.

Bezvremenski hit “Nisi znala da te volim” pjeva bar desetak velikih zvijezda, a Halid Muslimović je na svom albumu “Opsesija” iz 2005. godine pjesmu presnimio. I njegova verzija se slušala. Ipak, uvijek će biti pitanje – ko je bolej otpjevao ovu prelijepu pjesmu? (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending