Pratite nas

Poznati

Naj spomenar: KAD BRENA, NEDA I ĐOLE ZAPJEVAJU „BEĆARAC“

Published

on

Pronašli smo zaniljivi snimak na kojem su legende jugoslovenske muzičke scene, Lepa Brena, Neda Ukraden i pokojni Đole Balašević. Oni su bili gosti kultne emisije “Muzički tobogan”, a domaćin čuvenog programa bio je dobro poznati Minja Subota.

Muzičke zvijezde su zajedno otpjevala pjesmu “Bećarac” i bez sumnje po ko zna koji put oduševile sve koji su bili kraj malih ekrana u tom momentu, a i danas sve one koji sa nostalgijom gledaju na neka prošla vremena.

Pomenuti video datira iz 1990. godine i vjerujemo da je mnoge vratio u period njihove mladosti ili djetinjstva.

“Muzički tobogan” je bila značajna emisija i danas se pamti kao program za djecu koji je objedinjavao svijet muzike, igre i poezije., a u svakoj emisiji su nastupali umjetnici iz svih tadašnjih republika i pokrajina. (Naj portal)

@nevernik2104

#viraltiktok #fypシ #nostalgija #panonskimornar #balaševićzauvijek #bistrooki #djolebalaševic #nedaukraden #lepabrena #muzičkitobogan @Vladimir Vlad Savić

♬ original sound – Vladimir Vlad Savić

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending