Pratite nas

Zanimljivosti

Najčešći razlozi zašto se otuđuju partneri: GDJE JE NESTALA ISKRA STRASTI?

Published

on

U svakom ljubavnom odnosu postoje klasični problemi koji dovode do toga da se partneri otuđe. U nastavku otkrivamo koji su to.

Otidite do ogledala, pogledajte se – šta vidite u odrazu? Da li izgledate kao ona prelijepa djevojka kakva ste bili u trenutku kada se vaš muškarac zaljubio u vas? Obično se dešava to da se mnoge djevojke udaju, rode djecu a zatim daju prioritet kućnim poslovima, zaboravljajući na sebe.

Ne bi trebalo to da radite! Važno je uvijek imati na umu da ste prije svega žena i da vaš muškarac treba da vas stalno doživljava kao privlačnu, poželjnu ženu kakva ste bili u vrijeme procvata vaše veze. A ne kao izmučenu, neuredna suprugu sa tužnim izrazom lica.

Na prvi pogled se čini da je ovaj zadatak nemoguć, s našim brzim tempom života i velikim opterećenjem, ali u stvari sve je mnogo jednostavnije kada naučite da podijelite poslove i ne preuzimate sve na sebe. Zapamtite, ne biste trebali sve odgovornosti prebaciti na svoja krhka ramena.

Vi niste žena konj. Naučite da raspodjelite kućne poslove na druge članove porodice, a onda ćete imati vremena za sebe (šminkanje, stajling, šoping, joga, ples, itd.). Uz pomoć ovako jednostavnih rješenja uvijek ćete biti poželjni svom muškarcu.

Razmislite o tome koliko često se vaš dijalog pretvori u situaciju sukoba? Koliko često se ne razumijete? Razmislite, da li je oduvijek bilo ovako? To puno govori kakvo je stanje u vašem odnosu. Konfliktne situacije su po pravilu kumulativne.

Niko ne plane od jednom, čovjek plane nakon što se dosta toga napunilo u njemu. Da se to ne bi dogodilo u vašem porodičnom životu, svakako morate naučiti da razgovarate jedni s drugima o onim stvarima koje vas muče/vrijeđaju. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending