Pratite nas

Poznati

Najpoznatija folk kleptomanka: KAKO JE DIREKTOR HOTELA OBRUKAO NADU TOPČAGIĆ, KAKO PJEVAČICA TRPA BAKŠIŠ U NJEDRA?

Published

on

Na estradi postoje sponzoruše, “radodajke”, mangupi, ali i kleptomanke. Sve to je godinama u liku Nade Topčagić, plus “šljokadžija”.

Žena je neosporno dobar pjevač, zna napraviti štimung na sceni, pod šatorom, pred TV kamerama. Međutim, u estradnim krugovima nije omiljena, jer je poznata kao osoba čudnih navika.

Kada Nada nastupa na ciganskim svadbama muzičari je drže posebno na oku, jer je bije glas da bakšiš grabi sebi i to tako što ga trpa u grudi.

Njen trik prepričava se u estradnim kuloarima. Dođe na svadbu sa dubokim dekolteom u košulji koja je obavezno pritegnuta kaišem. (da ne bi kojim slučajem ispao novac)

Kada krene njen šou i obavezno “Hajmo nogice gore rukice dole” publika je počne čašćavati ili naručivati pjesme. Neko joj dadne bakšiš u ruke, a većina gostiju novčanice joj trpa u dekolte.

Dok pjeva i pleše, Nada skoro mađioničarski bakšiš gura duboko u dekolte. Nakon svoga bloka, najavi kolegu ili kolegicu, a ona obavezno odlazi da se presvuče. Kao oznojila se.

Jednom prilikom muzičari su je u Beču uhvatili kako u sobici gdje se presvlači trpa gutu novčanica u ličnu torbu!

Prepričava se i slučaj iz hotela u Brčkom, gdje je Nada Topčagić odsjedala, a nastupala je nekoliko dana po sjevernoj Bosni. Posluga je primijetila da im nestaju čaše, šolje, peškiri, tacne…. Prijave direktoru i kažu kako sumnjaju na Nadu. On pjevačici postavi zamke. Slijedeći dan su se uvjerili da je nestanak stvari njeno djelo.

Onda Nadu Topčagić pozove direktor u svoju kancelariju, ponudi joj kafu, a zatim joj priredi iznenađenje:

“Mi smo odlučili da vam poklonimo servis sa čašama, escajgom, peškirima…. koji će vas podsjećati na vrijeme provedeno kod nas – kazao je direktor pjevačici.

Ona ushićena, oduševljena…. Zahvaljuje se, a onda će direktor joj kazati da su ustanovili kako im otuđuje hotelski inventar, pa su odlučili da joj daruju komplete…

Nada se izvadila pričom kako ona ima hobi da skuplja čaše, escajg, peškire iz hotela u kojima boravi za uspomenu, na što joj je direktor kazao:

“Ako tako skupljate uspomene gdje god pjevate, vama će biti mala Jugoslavija za suvenire, jer ste kod nas za pet dana baš puno ih pokupili”. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending