Pratite nas

Zanimljivosti

Nakon što je pas ugrizao vlasnika tokom seksa s partnericom, sud donio odluku: USPAVAJTE GA!

Published

on

Vlasnik XL američkog bullyja kojeg je pas ugrizao tokom spolnog odnosa uložit će žalbu na odluku da se pas uspava. Naime, 2. avgusta ove godine Scotta Thurstona (32) ugrizao je njegov dvije godine star pas Hank dok je vodio ljubav sa svojom partnericom Leanne Bell u njihovom domu u Walesu, prenosi Daily Mail.

Nakon incidenta, u ranim jutarnjim satima Bell je pozvala policiju, dok je Thurston pokušavao psu staviti brnjicu, rečeno je na prekršajnom sudu u Llanelliju. Policija je 17 dana kasnije odvela psa, a onda je donesena odluka da se pas uspava. Njegov vlasnik odlučan je u tom da poduzme sve mjere da se to ne dogodi, iako je on sam pretrpio povrede.

Jedan od prijatelja gospodina Thurstona pokrenuo je Facebook grupu u kojoj piše najnovije vijesti vezane uz oduzetog psa. U posljednjoj objavi stoji kako su stigle vijesti od kojih su strahovali, odnosno da vlasti žele uspavati Hanka te su poručili da će se žaliti na odluku.

Tjelesna kamera policajca snimila je Thurstona dok je pokušavao obuzdati psa, a čulo se kako Bell govori policajcu kako voli psa, ali ga ne može držati u blizini svoje četvero djece.

Na sudu je rečeno da se Bell i Thurston svađali prije nego su postali intimni, pas je napao i ugrizao muškarca kad je započeo spolni odnos. Zadobio je ugrize lijeve podlaktice i brade, ali je odbio intervenciju Hitne pomoći. Pas je oduzet vlasniku i odveden u sjedište policije.

Policija je tražila nalog za uspavljivanje psa jer su procijenili da je opasan. Frederick Lewendon, predstavnik policije, rekao je sudu da je incident mogao biti daleko gori.

„Slijjedeći put možda neće ugristi odraslu osobu, već dijete pa povrede neće biti bezazlene, rekao je Lewendon.

Ian Birch, koji zastupa Thurstona, rekao je da se pas može sigurno vratiti u dom jer nije bilo prijašnjih incidenata. Sudija je ustanovio da nije sigurno da se pas vrati u kućanstvo s četvero male djece. Novac za sudske troškove vlasnik psa nabavio je putem Facebook grupe koja broji 182 člana.

Thurston i Bell nisu komentirali slučaj po izlasku iz sudnice. Od 31. decembra 2023. uzgoj, prodaja, oglašavanje, ponovno udomljavanje, napuštanje i dopuštanje američkim bullyjima da odlutaju bit će nezakoniti u Engleskoj i Weleu, objavila je vlada ranije ove godine. Odluka je donesena nakon niza nedavnih napada i smrti u koje je bila uključena ova pasmina. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending