Pratite nas

Sudbine

Nakon što je Svetozar P. saznao da neće ostati udovac: KRSTOM MLATNUO POLICAJCA

Published

on

Svetozar P. (50) iz okoline Koceljeva napao je patrolu koja je došlo nakon što je prijavio da mu je supruga preminula.

“Udovac” je na njih nasrnuo krstačom koju je kupio za ženinu sahranu kada su mu saopštili da je ona samo bila u nesvjesti i da je živa.

Svetozar je živio u vanbračnoj zajednici sa L. P. (64) u njegovoj kući. Juče ujutru javio je njihovoj kćerki da joj je majka preminula, a ona je o tome obavijestila nadležne. Ljekari su u pratnji odmah izašli na lice mjesta. Kada su stigli, Svetozarova kuća je bila puna rođaka, komšija i prijatelja koji su došli da mu izjave saučešće.

“U kući su već bili dopremljeni sanduk i krst, sve je bilo spremno za sahranu. Jedan od policajaca prišao je Svetozaru da bi obavio razgovor sa njim, a doktorka je ušla u sobu u kojoj je ležala “pokojnica” da konstatuje smrt. Međutim, ubrzo se pojavila na vratima i rekla da je žena živa – priča izvor.

Nakon toga i policajac je ušao u sobu i uvjerio se da L. P. diše i da je samo bila u nesvjesti. Iako je situacija bila prilično bizarna, sav sretan je izašao iz sobe i rekao Svetozaru da mu je žena živa i da je pozvana Hitna pomoć da je vozi u dom zdravlja.

Međutim, šokovima tu nije bio kraj!

“Nesuđeni udovac je neočekivano pobjesnio! Umjesto da mu lakne što mu je supruga živa, Svetozar je tada dohvatio drveni krst koji je kupio za ženinu sahranu i njime pokušao da udari policajca. Potom je prišao policijskom vozilu i tim krstom polupao stakla. Pri tome je lakše povrijedio jednog člana ekipe.

Nakon toga Svetozar je prevezen na psihijatriju, gdje je zadržan na posmatranju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Sudbine

Prelijepa ljudska priča: SUZANA BESPLATNO ULJEPŠAVA DAME NAKON HEMOTERAPIJE

Published

on

Kako biste nekome objasnili ko su heroji? Da li su to junaci iz crtanih filmova ili ljudi koje svakodnevno srećemo u prevozu, prodavnici, na poslu? Dobro razmislite o tome da li su ti ljudi, koji svakodnevno čine dobra djela dostojni da ih nazovemo upravo tako, herojima.

Tragom te premise Espreso je odlučio ovu priču posveti ženi koja je usrećila mnoge pripadnice ljepšeg pola. Ona drži salon ljepote “Ivana” i empatija ju je pokrenula na jednu specifičnu akciju. Ponudila je besplatno iscrtavanje obrva ženama koje su prošle proces hemoterapije. Ima li ljepšte vijesti od toga da ta humana akcija traje neograničeno?

Kako je došla na ideju da obraduje sve žene koje nesumnjivo zaslužuju drugu šansu i priliku da svima pokažu svoju ljepotu.

“Akcija je počela prije par godina kada mi je jedna klijentkinja predložila da njenoj prijateljici zbog teške finansijske situacije i bolesti odradim obrve jer bi to njoj jako značilo. Mlada je, prošla proces hemoterapije i voljela bi da ima lijepe obrve. Kada sam na to pristala i kada je došla njeno oduševljenje, sreća i emocije nakon iscrtanih obrva su me podstakli na ovaj gest humanosti. Od tada vazi akcija koja je vremenski neograničena – kaže Suzana.

Ona navodi da joj se mnoge žene javljaju sa željom da iscrtaju obrve, ali ona smatra da je mnogo više onih koje se ipak ne javljaju, a imaju istu potrebu. Suzana takođe objašnjava i koliko nove obrve znače tim ženama.

“Po mom dosadašnjem iskustvu u radu sa ženama to im daje neku snagu i volju da nastave dalje tj. to je nešto što im prvo padne na pamet poslije teškog perioda, da se srede i budu lijepe prije svega sebi, pa onda i svojoj okolini . Poslije takvih životnih okolnosti svaka žena želi da se vrati normalnom životu, po mogućnosti još ljepša i jača.

Suzana dodaje da joj se sve žene zahvaljuju nakon iscrtavanja i da joj pružaju poršku da nastavi to da radi. Sigurno je da čini dobro djelo, ali i da činjenje dobrih djela pruža poseban osećaj zadovoljstva i ispunjenosti.

“Osjećaj kada unesete u nečiji život nešto što ih čini sretnim je neopisiv. Potpuno dijelim sa njima tu euforiju i sreću i to me kasnije dugo drži. Te žene su posebne.
Ona dodaje da bi i svojim kolegama rado preporučila da pomognu nekome na isti način.

“Na žalost u današnje vrijeme mnogo je žena koje se susreću sa hemoterapijom i kojima bi svakako značilo da u svom okruženju imaju nekog ko bi ih obradovao u tom periodu oporavka.

Heroina Suzana dodaje da bi bilo lijepo od cjelokupnog društva da na bilo koji način pomogne ženama koje su prošle hemoterapiju i da učini sve što bi im vratilo osmjeh na lice.

Glavni cilj ovog teksta je da podstakne sve ljude nježnog srca da su dobra djela uvijek “u modi” i da nema ljepšeg osjećaja od toga da ste nekome pomogli. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending