Pratite nas

Info

Nakon što su mu zadavili 46 pilića: FARMER UPOZORAVA KOMŠIJE DA PRIPAZE NA SVOJE PSE, OSTAT ĆE BEZ NJIH!

Published

on

“Na farmi koka Galić u Donjoj Blatnici psi su napravili eliku štetu, i to nije prvi put, već peti u ovoj godini”, – objavio je Josip Galić, vlasnik. On je objavio upozorenje, koje prenosimo u cjelosti:

“Dragi susjedi, prijatelji i neodgovorni vlasnici pasa koji lutaju i prave štetu po selu ovo se odnosi na vas.

Ovo je peti put u zadnjih godinu dana da mi tuđi psi prave štetu, do sada sam bio strpljiv, sve radi dobrosusjedskih odnosa, nisam se htio ni s kim zamjerati, ali ovaj put mi je prekipjelo.
Ženka posavka mi je ovaj put podavila 46 pilića, uhvaćena je na djelu pa znam točno.

Zatvarajte svoje pse i ne puštajte u moje dvorište jer od ovog trenutka redovno ću bacati otrov i na taj način braniti i čuvati svoju imovinu, od vas koji ste neodgovorni… Nebitno za posljedice, neće me ništa pokolebati pa ako se treba i posvaditi i zamjeriti, ovaj put nema popuštanja.

Svaku večer oko kuće mi luta 6, 7 različitih pasa. Od ovog trenutka oni su vaša odgovornost, a moja obaveza da ih eliminiram kad zakorače na moju imovinu”, navodi ljutito i ogorčeno Galić. (Naj portal)

Info

Prevarena za 1.300 KM: KAKO JE BOSANAC IZ RS-A NASAMARIO DALMATINKU?

Published

on

Djevojka (22) iz okoline Marine morala je prvo sebi priznati da je prevarena, a onda je nakon toga to djelo prijavila u četvrtak i u Policijskoj stanici u Trogiru u Hrvatskoj.

Radi se zapravo internet prevari, u kojoj je 22-godišnjakinja ostala bez svojih 5279 kuna (oko 1.300 KM). Ona je baš taj iznos zapravo htjela zaraditi kada je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju svog kreveta za taj iznos.

Nakon oglašavanja joj se brzo obratila osoba sa pozivnim brojem iz RS koja joj je rekla da će odmah kupiti taj krevet, samo je 22-godišnjakinju zamolila da joj dostavi svoje podatke računa na koje će joj te novce uplatiti

Očito izvježbana prevaratnica joj je poslala i aplikaciju – link za unos bankovnih podatataka tražeči da prodavačica u nju unese podatke sa svoje bankovne kartice pa čak i CVC broja na taj link (zadnja tri broja na bankovnoj karitici).

Oštećena 22-godišnjakinja je nakon upisanih podataka sa kartice i CVC broja na taj link, ubrzo primijetila da joj je s računa skinut novčani iznos od 5279 kuna te joj nije preostalo ništa nego otići u PP Trogir i prijaviti da je žrtva računalne prijevare.

Broj s kojeg je oštećena kontaktirana je iz RS, ali je prevaratnica mogla zvati od bilo kuda te će joj biti jako teško ući u trag pogotovo što su te poslane aplikacije jednokratne i uspješno se brišu, a dignuti novac se samo preseli na tuđi račun.

U konkretnom slučaju se radi o takozvanim “phishing” obrascima na internet stranicama, kojima nepoznati počinitelji pokušavaju od građana prevarom dobiti podatke o broju njihove kreditne kartice, vlasniku kartice i CVV/CVC kodu koji je potreban kod svih internetskih plaćanja kada platna kartica nije fizički dostupna, te gdje nije moguće zahtijevati osobni PIN platne kartice.

Iz PU splitsko-dalmatinske po stoti put savjetuju građane da ne daju tražene podatke, piše Slobodna Dalmacija.

“Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.” kažu iz splitske policije.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending