Pratite nas

Poznati

Nakon tragične pogibije Andrijane Lazić: PORODICA ZA VRIJEME KĆERKINE SAHRANE OBJAVLJUJE DVIJE NJENE PJESME

Published

on

Dok regija oplakuje mlađanu i prelijepo Andrijanu Lazić, perspektivnu pjevačicu iz Bijeljine koja je poginula u 28. godini života, 10. januara 2024. u Dubaiju, kada je pala sa 24. sprata, a svijet će sutra čuti njen glas, u vrijeme kada je na vječni počinak bude ispraćali porodica i prijatelji, poznati kompozitor Goran Ratković otkriva da su već snimili dvije pjesme.

Nažalot, niu kompletirali cijeli album. Kaže da je Andrijana imala velike planove u svijetu šou biznisa.

„Sahrana je petak, 19. januara u 13 časova i u to vrijeme će izaći pesme. – otkriva Rale.

U nastavku otkriva da je Andrijana bila kao i sve mlade pjevačice, voljela je život, imala je takav duh.

„Obožavala je Anu Nikolić i njen stil života. Ana joj je bila idol i sto puta mi je rekla da bi voljela da ima duet sa njom, i eto šta se desilo… To je tragedija… Pokojna Marina joj napisala pjesmu, ona je tad već bila bolesna, pa se nisu upoznale – rekao je Goran Ratković Rale, a potom je otkrio kako je došlo do saradnje sa djevojkom iz Bijeljine.

„Bio sam prijatelj sa njenim ocem, on ju je doveo. Ima tome sada dvije godine – zaključio je kompozitor.

Podsjetimo, Amdrijana stradala je stradala u užasnoj tragediji koja se dogodila 10. januara, kada je u Dubaiju pala sa 24. sprata. U sobi sa njom su bile još dvije njene prijateljice, koje su spavale. Inače, Andrijana je bila uposlenica u MUP-u RS . U Dubai je otišla 7. januara sa prijateljicama, a stradala je tri dana kasnije. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending