Pratite nas

Kućni ljubimci

Ne odvaja se od svoga spasioca: ALI JOJ JE DAO IME “RUŠEVINA” (Video)

Published

on

Na Tviteru se ovih dana dijeli video, na kom se vidi čovjek s mačkom na ramenu, kako se navodi ruheč je o životinji spasenoj iz ruševina u Gaziantepu, koja sad odbija da ode od svog spasioca.

Bijela mačka sa crnim šarama imala je sreće da je iz ruševina spasi jedan spasilac u Turskoj, a nakon što joj je omogućio novi život mačka se ne odvaja od njega. Video na kom mačka stoji na ramenu svog spasioca pravi je hit na društvenim mrežama, a hiljade ljudi dirnute su prizorom.

Iz videa je jasno da mačka obožava svog spasioca Alija Čakaša, inače turskog olimpijca i biciklističkog trenera. Mačka je dobila i ime “Wreck”, (u slobodnom prevodu Ruševina) (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending