Pratite nas

Sudbine

Ne pikaju se miševi u kući: PENZIONERKU MILEVU UJEO PACOV, ALI OSTALA BEZ PRAVA NA ODŠETU

Published

on

Penzionerka Mileva iz Smedereva, čiji se stan nalazi u urbanom dijelu grada u Srbiji, ispričala je da joj je glodar izgrizao francuski ležaj, kožni dvosjed, trosjed i tepih, a na kraju ujeo je i nju.

“Nisam dobro, živim u centru grada, u stambenoj zgradi, na prvom spratu. Tu sam se doselila sa 10. sprata, jer imamo skoro 70 godina, a liftovi se kvare. Pacov me ujeo dok sam obavljala kućne poslove. Boravio je više od mjesec dana u stanu. Uništio mi je namještaj koji sam smatrala da će mi trajati do kraja života – požalila se Mileva u program TV Pink.

Kaže da su pokušavali da ga uhvate, ali bezuspješno.

“Jurili smo ga, pomjerali stvari. Noćima nismo jeli, nismo spavali. Imala sam težak život, ali ovo što me snašlo, da me ujede pacov. Ima i bubašvaba i miševa, čekam samo da se zmija pojavi – uznemireno je ispričala penzionerka.

Mileva je podnijela tužbu gradskom javnom pravobranilaštvu za naknadu štete, ali kako joj je odgovoreno, tako nešto ne postoji.

“Priznaju naknadu troškova samo za ujede pacova na javnoj površini – navodi penzionerka iz Smedereva i ističe da joj je za naknadu štete neophodno da dokaže da je pacov došao sa javne površine. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending