Pratite nas

Poznati

Ne pjevaju, ali igraju “na male”: ELVIR BALJIĆ SELEKTOR FUDBALSKE ESTRADNE REPREZENTACIJE!?

Published

on

Iako godinama se sastaju rekreativno ili nastupaju na humanitarnim priredbama, sarajevske estradnjaci su odlučili da formiraju fudbalsku estradnu eprezentaciju BiH. Djelovat će kao udruženje.

Ovu inicijativu nedavno je pokrenuo Enes Begović, a odmah je dobio podršku brojnih kolega pjevača, ali i muzičara. Reprezentativnu postavu čini 28 članova, uglavnom folkera. Među njima su Kemo Hasić, Nihad Alibegović, Adnan Jakupović, Admir Čaušević, Haris Kaltak, Elmedin Kadrispahić, Šaćir Ameti, Adnan Nezirov, Memnun Muzaferija, Denial Ahmetović…

“Odlučili smo da naše višegodišnje druženje preraste u estradnu fudbalsku reprezentaciju. Već smo imali jedan neformalni sastanak, a sljedeći korak je registrovanje Udruženja koje bi se bavilo organiziranjem humanitarnih utakmica, ali i akcija… Većinom su to pjevači i muzičari narodne muzike, a sigurno da će nas podržati i priključiti se i rokeri, pop pjevači, sevdalije… – kaže Enes Begović.

Dodaje, da su, zahvaljujući prijateljima projekta, obezbijedili plavu i žutu garnituru dresova na kojima dominira violinski ključ.

“Želimo da naše Udruženje i reprezentacija budu ključ rješenja brojnih problema. Priča je krenula iz Sarajeva, ali već imamo članove iz Bihaća, Mostara, Visokog… Ovo je jedna lijepa ideja koja će sigurno donijeti samo pozitivne stvari. Uskoro ćemo izabrati predsjednika i rukovodstvo, a svi smo za sada jednogalsni kada je u pitanju selektor. Želimo da to bude Elvir Baljić. On je napravio vrhunsku fudbalsku karijeru, a i odličan je pjevač. Mi smo svog selektora izabrali za minutu, samo još da on prihvati. Nadamo se da će naša reprezentacija već za nekoliko mjeseci imati utakmice protiv kolega iz okruženja – kaže Begović. (Naj portal)

Poznati

Bolje joj se “kresati”, nego pjevati: GOCI BOŽINOVSKOJ NUDE 5.000 EURA ZA NOĆ UŽIVANJA SA NJOM

Published

on

55 – godišnja Goca Božinovska koja je obznalila da postaje baka, tvrtdi da je i dalje magnet za muški svijet. Pogotovo za mađe.

Govoreći o nepristojnim porukama I ponudama koje dobija na društvenim mrežama, pjevačica se pohvalila da joj se bolje “kresati”, nego pjevati..

“Cijena koja je? Pa je l’može za 5.000? Za intimne odnose mi nude toliko, ne vjerujem da bi me šetao i vodio za taj novac. Tako ima budala svakakvih, u eurima normalno – rekla je Goca za “Kurir”.

Svi su se nakon ovih rečenica začudili i zapitali kako je to moguće, a onda je pjevačica dodala da je uglavnom muvaju mlađi momci. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending