Pratite nas

Poznati

Nema više tog dječaka: NAPUSTIO NAS JE I GORAN GERIN

Published

on

Bosanska estrada prije svega, ali i eks jugoslovenska, ostala je i bez Gorana Gerina, koji je zadnjih godina bio udaljen od svijeta muzike I šou biznisa. Žuivio je na relaciji Minhen – Sarajevo, bavio se advokaturom. KOlege, rodbina I prijatelji su ga od milja zvali Gera.

Kako reče Fahrudin Pecikoza, Gera je bio stara generacija pjevača koji je dao veliki doprinos razvoju pop muzike u Sarajevu i bh. muzičke scene. Bio je generacija Davorina Popovića, Kemala Montena… Bio je dobar i iskren prijatelj koji je uvijek bio raspoložen pomoći i savjetovati nas mlađe. Pored muzike volio je pravo i bio je uspješan advokat.

Gerin je svojevremeno učestvovao na najboljim festivalima, a starije generacije ga pamte po pjesmama “Bilo je to vrijeme ruža”, “Poskoči momo, poskoči”, “Mala Tanja”…

Mi vas vodimo u sarajevsku Skenderiju, arila 1977. godine kada je održan, deseti po redu, Vaš šlager sezone. Tada je Goran, uz Almu Ekmečić bio debitant u društvu velikih zvijezda: Indeksa, Miše Kovača, Kemala Montena, Mikija Jevremenovića, Duška Lokina, Maje Odžaklijevske, Ambasadora, Lea Martina, jadranke Stojaković, Kiće Slabinca…

Otpjevao je pjesmu Fadila Redžića “Nema više tog dječaka” i krenuo da osvaja srca publime lakih nota. Uporedo se i školovao na sarajevskom Pravnom fakultetu.

Snimio je desetak singl ploča, dva LP-ija, a onda se posvetio advokaturi. Gitaru i pjesmu je ostavio samo za privatne zabave. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending