Pratite nas

Vidoviti ljudi

Neobična vještina Dušana Džodže: PRECIZNIJI OD GOOGLA

Published

on

Trebinjac Dušan Džodžo u gradu na Trebišnjici poznat je po potpuno neobičnoj sposobnosti da za veoma kratko vrijeme na određeni datum kaže o kojem se danu u sedmici radi.

Osim toga, lako pamti i registarske oznake na vozilima, datume rođenja i telefonske brojeve.

“Koji god da mi datum postavite, bilo da je iz prošlosti ili budućnosti, nakon malo vremena tačno ću reći koji je to bio ili će biti dan. Mnogi su pokušavali zbuniti me, pitajući za datume u prestupnim godinama, međutim nikad nisam pogriješio. Imam viziju dana u sedmici, a zatim i godina i mjeseci. Ne može mi ništa promaći. Čovjek se treba fokusirati i sve dođe na svoje“, ističe Džodžo za Anadolu Agency (AA).

Da posjeduje vještinu koja ga čini poznatim u Trebinju ovaj gospodin spoznao je davno, još u srednjoškolskim danima.

“Prije toga uviđao sam da imam određene slike u glavi ili bolje reći da imam žicu za to, da bih kasnije sve usavršio. Kolege su postavljale pitanja, a ja sam shvatao da to mogu lako i brzo računati. Nisam imao konkurenta za vještinu u gradu. U to vrijeme nije bilo mobilnih telefona. Danas većina ljudi ovdje zna za moju sposobnost“, dodaje Džodžo.

Kaže i da brojeve telefona, datume i brojeve registarskih oznaka pamti “usput“, bez da se trudi da ih zapamti. To, navodi, nije želio ni usavršavati, kao dane u sedmici i datume.

“Zaposlen sam u vodovodu i do dolaska kompjutera, radeći u magacinu mnoge šifre materijala sam znao napamet ili imao u glavi. Nisam morao kao drugi tražiti indekse za materijale. Sugrađani su zadivljeni. U firmi u kojoj radim ovome se odavno više i ne dive. To je za kolege svakodnevnica, kao djeca koja se igraju na ulici.

U početku su se okupljali i testirali me. U Beogradu su mi govorili da sam morao ići dalje. Pitali su i jesam li nagrađen za ovo, pa kada sam rekao da nisam, konstatovali su da je to sramota. Kada bi se ova vještina negdje i od nekoga iskoristila, vjerujem da bi me svaki građanin više cijenio. Neki vole kazati da sam trebao raditi u CIPS-u. Mnogi su u početku pitali kako mi je išao račun u školi, ali sam znajući na šta aludiraju, odgovarao da moj dar nema veze sa matematikom. Nije to formula koja se uči za dan, sedmicu ili mjesec“, kaže na kraju Trebinjac sa neobičnom vještinom.

Džodžo je inače davno završio ekonomsku školu u Trebinju, gradu u kojem živi i radi. Do penzije su mu, kaže, ostale još četiri godine. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Beograđanka Vesna T. uz pomoć Vidovite Rabije oslobodila se crne magije: ISPORI DESNU NARAMENICU U KUMINOJ KOŠULJI; U NJOJ ĆEŠ NAĆI ZLO!

Published

on

Kao srednjoškolka upoznalal sam i zavoljela svog Dragana. On je bio godinu dana stariji i znam da je bio san većine djevojaka u gimnaziji. Dok su ga druge oblijetale ja sam samo maštala o mojim treptajima u njegovom zagrljaju, ne sluteći da će moji snovi postati java i da ću godinama letjeti na krilima sreće. Nikada neću zaboraviti taj dan; jedna neobavezna šetnja kroz park, cvrkut ptica, prelijep sunčan dan, miris jorgovana i prvi poljubac.

Završili smo srednju školu, nastavili studije i njegovali ljubav. Našu su ljubav podržavali i moji i njegovi roditelji. Nakon trogodišnje idile, držeći me kao nekada za ruku, doveo me je u onaj isti park i na onu klupu, gdje smo se prvi put poljubili. Tu me je i zaprosio. Pristala sam bez imalo razmišljanja. Odlučili smo da živimo kod njegovih roditelja, dogovorili datume vjenčanja, izabrali kumove; on svog brata, ja najbolju prijateljicu od ranog djetinstva – Sanju.

Nakon svadbe naša ljubav prerasla je u još savršenije i tolije gnijezdo. On je nastavio studij ekonomije, a ja sam zapostavila socijalni rad. Veoma brzo sam ostala u drugom stanju, ali sam u trećem mjesecu trudnoće izgubila plod.

Okružena pažnjom njegovih roditelja i neizmjernom ljubavi voljenog čovjeka, veoma brzo sam se oporavila od tog šoka. U tome su mi pomogli i doktori, tvrdeći da sam potpuno zdrava i da nema nikakvih prepreka za moja majčinstvo.

Nakon toga mjeseci su prolazili, godine se nizale, moj Dragan diplomirao, otvorio i privatnu firmu, ali ja nikako nisam ostajala u drugom stanju. Pažljivo sam isčekivala svaku mjesečnicuiI svaku oplakala. Ništa mi više nije bilo sveto, ni muževa ljubav i pažnja, ni stabilne finansije, ni podrška i mojih i njegovih roditelja. Ja sam bila očajna, ranjena, umorna. Sve sam bila spremna žrtvovati za dječiji cvrkut u mome krilu.

Koliko sam bila opterećena majčinstvom, možda najbolje ilustrira podatak da sam u mojim pjesmama najčešće za temu birala, dijete, majku, majčine brige, dječije igre… Nakon jedne promocije , na kojoj sam grcajući u suzama,skoro izgubila svijest, moj suprug je odlučio da me vodi i kod duhovnih iscjelitelja. Shvatio je da nema šta da više tražimo po medicinskim ustanovama jer mu je, kaže, nešto “iznutra” govorilo da je meni potrebna duhovna pomoć.

Obilazili smo iscjelitelje po Srbiji, čak i u Sandžaku, a onda smo došli i do Vidovite Rabije iz Doboja. Njoj me je muž odveo kada sam bila izgubila svaku nadu i u pomoć duhovnih iscjelitelja. Nakon što je pogledala moju zvijezdu, Rabija me je šokirala, sledila… Kazala nam je da sam ja zdrava i plodna žena, ali da ne mogu ostati trudna zbog crne magije. Uradila mi je to moja najbolja prijatlejica sa kojom se pazim, kao sa sestrom, 20 godina. Odmah sam pomislila na moju kumu, ali sam sve to uzimala sa rezervom.

Tek kada mi je Rabija objasnila detelje i dala upute šta da radim, počela sam vjerovati u tu priču i moć ove neobično prijatne žene. Upozorila me je da obratim pažnju na košulju crne boje, koju sam dobila na poklon od kume.

“Ispori desnu naramenicu na košulji i u njoj ćeš naći magiju. Donesi je meni, ja ću je uništiti i vratiti ti osmijeh na lice – kazala je Vidovita Rabija.

Nisam mogla čekati povratak u Beograd, već sam telefonom pozvala svekrvu i zamolija je da potraži u mome ormaru crnu košulju, dala joj upute šta da provjeri. Kada mi je na slušalicu histerično vrisnula, a onda isprekidano i preplašeno objašnjavala da se tu nalaze neki smotuljci, ja sam u Doboju skoro izgubila svijest.

Sve mi je bilo jasno. Rabija je bila upravu za moju kumu. Stavila bi za nju ruku u vatru, a ona tako. U želucu grč, noge me izdale. Skoro sam se onesvijestila. Rukama sam se držala za muža da se ne srušim.

U roku od 24 sata smo tu košulju i smotuljke donijeli Rabiji. Ona je odradila svoje tretmane i zamolila me da je pozovem na porodično veselje, kada postanem majka. Već peti mjesec sam trudna, moje malo srce sve je nemirnije u stomaku. U junu je termin da me ogrije najtoplije sunce na svijetu, da začujem dječiji plač. A Rabiju ću zamoliti da bude kuma mojoj djevojčici

Vidovita Rabija važi za jednu od najsposobnijih i najuspješnijih iscjeliteljki u regiji. Njen kontakt telon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal/MARKETING)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending