Pratite nas

Vidoviti ljudi

Neobična vještina Dušana Džodže: PRECIZNIJI OD GOOGLA

Published

on

Trebinjac Dušan Džodžo u gradu na Trebišnjici poznat je po potpuno neobičnoj sposobnosti da za veoma kratko vrijeme na određeni datum kaže o kojem se danu u sedmici radi.

Osim toga, lako pamti i registarske oznake na vozilima, datume rođenja i telefonske brojeve.

“Koji god da mi datum postavite, bilo da je iz prošlosti ili budućnosti, nakon malo vremena tačno ću reći koji je to bio ili će biti dan. Mnogi su pokušavali zbuniti me, pitajući za datume u prestupnim godinama, međutim nikad nisam pogriješio. Imam viziju dana u sedmici, a zatim i godina i mjeseci. Ne može mi ništa promaći. Čovjek se treba fokusirati i sve dođe na svoje“, ističe Džodžo za Anadolu Agency (AA).

Da posjeduje vještinu koja ga čini poznatim u Trebinju ovaj gospodin spoznao je davno, još u srednjoškolskim danima.

“Prije toga uviđao sam da imam određene slike u glavi ili bolje reći da imam žicu za to, da bih kasnije sve usavršio. Kolege su postavljale pitanja, a ja sam shvatao da to mogu lako i brzo računati. Nisam imao konkurenta za vještinu u gradu. U to vrijeme nije bilo mobilnih telefona. Danas većina ljudi ovdje zna za moju sposobnost“, dodaje Džodžo.

Kaže i da brojeve telefona, datume i brojeve registarskih oznaka pamti “usput“, bez da se trudi da ih zapamti. To, navodi, nije želio ni usavršavati, kao dane u sedmici i datume.

“Zaposlen sam u vodovodu i do dolaska kompjutera, radeći u magacinu mnoge šifre materijala sam znao napamet ili imao u glavi. Nisam morao kao drugi tražiti indekse za materijale. Sugrađani su zadivljeni. U firmi u kojoj radim ovome se odavno više i ne dive. To je za kolege svakodnevnica, kao djeca koja se igraju na ulici.

U početku su se okupljali i testirali me. U Beogradu su mi govorili da sam morao ići dalje. Pitali su i jesam li nagrađen za ovo, pa kada sam rekao da nisam, konstatovali su da je to sramota. Kada bi se ova vještina negdje i od nekoga iskoristila, vjerujem da bi me svaki građanin više cijenio. Neki vole kazati da sam trebao raditi u CIPS-u. Mnogi su u početku pitali kako mi je išao račun u školi, ali sam znajući na šta aludiraju, odgovarao da moj dar nema veze sa matematikom. Nije to formula koja se uči za dan, sedmicu ili mjesec“, kaže na kraju Trebinjac sa neobičnom vještinom.

Džodžo je inače davno završio ekonomsku školu u Trebinju, gradu u kojem živi i radi. Do penzije su mu, kaže, ostale još četiri godine. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Iza Hriste su decenije uspješnog rada: VIDI I OTKLANJA LJUBAVNE ILI POSLOVNE PROBLEME, NEMA LAŽNIH OBEĆANJA

Published

on

O Vidovitoj Hristi zna se širom Balkana i svijeta. Decenijama slovi kao jedna od najuspješnijih i najpoštenijih vidovnjakinja. Njene karte i treće oko rijetko pogriješe, a duhovni tretmani i rituali su učinkoviti, efikasni i djelotvorni za brojne nevolje, koje zadese ovozemaljskog čovjeka, a vezane su sa magijom, prokletstvom, urocima, lošom karmom…

Ono što je najvažnije Vidovita Hrista kontaktira sa klijentima putem video čata ili susretima i tretmanima „oči u oči“.

Vidovita Hrista je poznata u regionu i inostranstvu po jedinstvenim ritualima i sposobnošću da otkloni negativnu enrgiju, magiju, zaostala prokletstva. Vidi i otklanja svaki vaš problem. Rješava ljubavne probleme. Vraća voljenu osobu, mir i blagostanje u dom. Pomaže kod otklanjanja ovisnosti od poroka. Izrađuje lične i porodine amajlije za sreću i nafaku.

Najvažnije od svega je njena iskrenost. A istina je, ma kako bila bolna, najvažnija. Hrista otvoreno kaže da li vam može pomoći. Nema lažnih obećanja!

Kontakt telefon, viber ili Wacap Vidovite Hriste je: 00381 64 592 26 85

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending