Pratite nas

Naj recepti

Neodoljive: PLJESKAVICE OD KARFIOLA I KROMPIRA (RECEPT)

Published

on

Ove brze i neodoljivo ukusne pljeskavice će oduševiti vaše drage ukućane, kao i iznenadne goste.

POTREBNI SASTOJCI: 1 manja glavica karfiola, 2-3 krompira, 1 glavica crvenog ili crnog luka, 2-3 čehne bijelog luka, 2 jajeta, 50 g kačkavalja, po ukusu đumbira, po potrebi brašna, 1 kašičica praška za pecivo, po ukusu so, po ukusu mljeveni biber, po potrebi ulja za prženje

Karfiol operite i sitno isjeckajte nožem ili u sjecku (blenderu), samo pazite da se ne pretvori u kašu. Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije isjeckajte, bijeli luk takođe isjeckajte. Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendani kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmiješajte da dobijete kompaktnu masu.

Uzimajte po punu kašiku smjese i stavljajte u prethodno zagrijano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obje strane. Kada pljeskavice porumene, vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja. Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno i zdravo: PILEĆA DŽIGERICA S POVRĆEM (RECEPT)

Naj recepti

Savršen ukus: PEČENI BATACI (RECEPT)

Published

on

Da vam uvijek uspiju i budu fine boje okolo a iznutra sigurno pečeni ispratite slijedeće savjete

POTREBNI SASTOJCI: 5 pilećih bataka, 3 jaja, 200 gr. brašna, 300 gr. prezli, so, ulje

Meso operite hladnom vodom, skinite mu kožicu pa napravite manji rez po sredini svakog bataka.

Ovo obavezno uradite ako su komadi veći, tako će toplota brže prodrijeti do unutrašnjosti bataka i biće sigurno pečeni. Svaki obrišite salvetom da ne budu mokri.

Dobro ih posolite pa umutite jaja koja takođe treba malo posoliti. Stavite da u tavi dosta ulja, oko 500 ml. da se zagrijava.

Uvaljajte batak u brašno, jaja, opet u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pržite ih na srednjoj temperaturi oko dvadeset minuta uz okretanje da bi se ravnomjerno ispekli. (Ako su veći trebaće im i duže vremena).

Tokom pečenja je dobro ih polivati vrelim uljem u kojem se peku da bi proces
bio brži. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending