Pratite nas

Naj recepti

Neodoljivi zalogaji: ČORBA OD LUBENICE SA SIROM I LJUTIM SOSOM (Recept)

Published

on

Neobičan spoj sastojaka u osvježavajućoj ljetnoj čorbi za čije spremanje uopšte ne treba da uključujete šporet, a ništa bolje nećete probati.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE: 440 g pulpe lubenice, 40 g šljiva, 40 g krastavaca, 40 g feta-sira, 4 čeri-paradajza, stabljika celera, limun, majoran, bosiljak, mljevena paprika, ekstradjevičansko maslinovo ulje, malo ljutog sosa, so, biber.

Očistite celer, a sačuvajte mlade listove: ljuštilicom za krompir odstranite vlakna, zatim isijecite stabljiku na sitne komade i isitnite listove.

Isijecite na kockice 400 g lubenice i stavite ih u činiju zajedno sa sokom od 1 limuna, korijenom i listovima celera, jednim isitnjenim listom bosiljka, nekoliko listova svježeg majorana, solju, biberom i 4 čeri-paradajza isječena napola. Ostavite pripremljenu mješavinu da odstoji trideset minuta.

Isijecite na kockice šljive, preostalu lubenicu, oljušten krastavac očišćen od sjemenki i fetu. Izmiksirajte lubenicu sa čitavom marinadom i nekoliko kapi „Tabasco“ sosa.
Poslužite čorbicu sa šljivama, lubenicom, krastavcem i fetom, uz dodatak začinskog bilja i svežeg povrća po želji. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Idealan ljetni ručak: ZAPEČENA BORANIJA (Recept)

Naj recepti

Savršen ukus: PEČENI BATACI (RECEPT)

Published

on

Da vam uvijek uspiju i budu fine boje okolo a iznutra sigurno pečeni ispratite slijedeće savjete

POTREBNI SASTOJCI: 5 pilećih bataka, 3 jaja, 200 gr. brašna, 300 gr. prezli, so, ulje

Meso operite hladnom vodom, skinite mu kožicu pa napravite manji rez po sredini svakog bataka.

Ovo obavezno uradite ako su komadi veći, tako će toplota brže prodrijeti do unutrašnjosti bataka i biće sigurno pečeni. Svaki obrišite salvetom da ne budu mokri.

Dobro ih posolite pa umutite jaja koja takođe treba malo posoliti. Stavite da u tavi dosta ulja, oko 500 ml. da se zagrijava.

Uvaljajte batak u brašno, jaja, opet u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pržite ih na srednjoj temperaturi oko dvadeset minuta uz okretanje da bi se ravnomjerno ispekli. (Ako su veći trebaće im i duže vremena).

Tokom pečenja je dobro ih polivati vrelim uljem u kojem se peku da bi proces
bio brži. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending