Pratite nas

Poznati

Nepoznati detalji iz života Vide Pavlović: OLIVERU MARKOVIĆ JE USVOJILA, DAROVALA JOJ JE I PRSTEN

Published

on

Iza neponovljive Vide Pavlović ostali su veliki hitovi. Rijetko ko uspijeva da uspješno prenese emociju dok pjeva njene pjesme. Dijelom to uspijevaju Snežana Đuirišić, Amela Zuković, te Olivera Marković, koja se prije dvadesetak godina pojavila u prvom serijalu “Zvezde Granda”.

Kako nije imala svoje djece, za života Vida je mlađanu Oliveru gledala kao svoje dijete. Majčinski je voljela, a Olivera je bila njena mjezimica i jedna je od rijetkih koja se sa njom družila i bila uz nju do samog kraja.

“Vida je bila najbolja duša, najbolji čovjek, veliki šmeker i najveći pjevač svih vremena. Mnogo me je voljela, dosta smo vremena provodile zajedno – kazuje Olivera i dodaje da joj svaka godišnjica smrti kraljice romske muzike teško pada.

Pokazala je i prsten koji joj je Vida poklonila u znak ljubavi i prijateljstva. Poslušajte kao Olivera pjeva Vidinu pjesmu “Tužna majka”. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending