Pratite nas

Zdravlje i ljepota

NESANICA: Sa ovim trikom psiholozi garantuju uspjeh

Published

on

Ako se mučite da zaspite, psiholozi kažu da ovaj trik protiv nesanice garantovano radi!

Posebno ako se osjećate kao da vam je tijelo već na izmaku snage zbog svih obaveza preko dana, a mozak i misli u njemu nikako da se “ugase”, obavezno ga isprobajte.

Često nas upravo misli koče u namjeri da zaspimo, a ako vam pokušaji da se s njima izborite traju duže od 20 minuta svake noći, to znači da vam zvanično izazivaju pravu nesanicu.

Ako su vaše misli najčešće kao spisak zaduženja koja se prepliću i gomilaju – moram ujutru da pošaljem onaj mejl, moram čim ustanem da pustim mašinu za veš, trebalo bi odmah ujutru da uradim to i to, ne smijem da zaboravim da uradim nešto čim dođem na posao…

Samo ih zapišite u obliku spiska!

“Postoje istraživanja koja dokazuju da će ovo imati blagotvorno djejstvo. Misli koje se roje vam izazivaju stres i onemogućavaju da utonete u san, i ukoliko ih zapišete, mozak će imati utisak da više ne mora njima da se bavi i da ih ‘drži’ u sebi. Osjetićete olakšanje i brže ćete zaspati, a san će biti kvalitetniji”, kaže klinička psihološkinja Elena Velš. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DEPRESIJA, MELANHOLIJA: Čaj od verem trave za liječenje “jada i čemera” (Recept)

Published

on

Englezi je često piju, vjeruje se da je odgovorna za hladnokrvnost ove nacije, I to dokazuje kako povoljno utiče na povećanje samokontrole

Verem trava se koristi za liječenje “jada i čemera”, tuge, nesanice i “bola pod grudima”, Britanci je zovu i “kraljevskom biljkom koja liječi tugu”.

Koristi se: za liječenje melanholije, protiv depresije, da popravi raspoložonje, za ublažavanje histerije, protiv gubljenja samokontrole

Za popravljanje raspoloženja je potrebno: kašičica osušenih listova verem trave i 2 dl vode

Sitno isjeckane listove prelijte proključalom vodom i poklopite. Poslije 10 minuta procijedite i popijte tri-četiri šolje dnevno.

Uvijek pijte svježe pripremljen čaj! Možete da ga koristite bez bojazni od neželjenih posljedica i do 40 dana.
Upotrijebljena sa kantarionom i matičnjakom, izvrsno je sredstvo za borbu sa depresijom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending