Pratite nas

Kućni ljubimci

Nestašluk ili pseća ljubomora: ZLATNI RETRIVER SAŽVAKAO MLADOŽENJIN PASOŠ PRED VJENČANJE (Video)

Published

on

Svadba jednog para iz Bostona dovedena je u pitanje nakon što je njihov pas sažvakao mladoženjin pasoš – samo od dvije sedmice prije nego što su se trebali vjenčati u Italiji.

Donato Frattaroli rekao je za WCVB da su on i njegova zaručnica otišli u gradsku vijećnicu kako bi ispunili formulare za vjenčanje, samo nekoliko dana prije zakazane ceremonije 31. avgusta. Kad su se nekoliko sati kasnije vratili u svoj dom, otkrili su da je njihov nestašni zlatni retriver Chickie, star godinu i pol, pojeo pola stranica Frattarolijevog pasoša.

Par sada pokušava pronaći zamjenu i traži pomoć od lokalnih dužnosnika.

“Sad sam malo pod stresom”, rekao je Frattaroli. “Srećom, kongresmen i senator super su reagirali. Bili su u kontaktu, barem sa mnom i State Departmentom, kako bi pokušali ubrzati stvari i da dobijem novi pasoš. Držite mi fige i nadamo se da će se sve srediti.”

Par bi ovog petka trebao odletjeti u Italiju. Budući mladoženja rekao je da će, ako ne mogne osigurati pasoš prije leta, ostati kod kuće, a njegova zaručnica i svatovi otići će u Italiju bez njega. Sastat će se s njima kad se vrate u SAD.

Nakon ove vijesti uslijedili su brojni komentari. Pored onih utješnih i podrške budućim mladencima, bilo je poruka u smislu „A šta ako pas ne voli tvoju izabranicu? (Naj portal)

Kućni ljubimci

Najbolji lijek: MAČKE ČUVAJU SRCE SVOME VLASNIKU

Published

on

Vaš ljubimac može da vam pruži mnogo više od bezuslovne ljubavi. Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali mačku.

Do ovog otkrića se došlo analizom podataka o 4.500 muškaraca i žena, starosti od 30 do 75 godina, koji su učestvovali u Nacionalnoj studiji ispitivanja zdravlja i ishrane u Oregonu.

Niko od njih nije imao kardiovaskularne bolesti na početku studije, a čak 55 odsto ih je potvrdilo da imaju mačku za kućnog ljubimca ili su je imali u nekom trenutku svog života.

U poređenju sa njima, ljudi koji nikada nisu imali mačku trpe za oko 40 odsto veći rizik od oboljevanja od srčanih bolesti. Bitno je da se istakne da su istraživači uzeli u obzir druge faktore rizika, uključujući starost, pol, rasu, krvni pritisak i pušenje, prenosi Petmagazine.rs.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending