Pratite nas

Poznati

Nestvarno lijepi prizori: VODOPAD PRSKALO JE PRIRODNI DRAGULJ

Published

on

Na obroncima južnog Kučaja (Srbija) nalazi se vodopad koji se sa pravom smatra najinteresantnijim u ovoj zemlji. Do vodopada nazvanog Prskalo može se stići tek nakon dobre pripreme, zbog čega je on i dalje, iako najljepši, mnogima ostao nepoznat.

Ukoliko posmatrate ovaj vodopad, smešten u dolini rijeke Nekudovo, lako se može desiti da uočite sličnost sa predstavom mamuta ili slona. No, čak i da vas ne podsjeća na njih, nema sumnje da će vas opčiniti, kao, uostalom, i sve one koji su imali priliku da ga posjete.

Iako se ne može reći da je naročito bogat vodom, posebno je interesantno to što ovaj vodopad čak ni u toku vrelih ljetnjih mjeseci on ne presušuje.

Riječ je o specifičnoj prirodnoj formaciji, budući da su prisutne bigrene naslage. Upravo one su tokom minulih vijekova formirale stijene u obliku kupe. Voda koja se taložila na vrhu se obrušava sa visine od oko 15 metara i čini vodopad, simbolično nazvan Prskalo, tako zanimljivim.

Inače se do Prskala stiže iz pravca Resavice, udaljene oko 30 kilometara od Despotovca. Od Resavice je put za vodopad udaljen oko 13 kilometara.

Ono o čemu bi trebalo voditi računa, ukoliko odlučite da krenete na ovu destinaciju, jeste da na putu do vodopada i u njegovoj okolini mobilne mreže nemaju domet, pa bi valjalo dobro se pripremiti. Tim prije što i staza do vodopada nije propisno obilježena. Ali ako se dobro snalazite u prirodi, bićete nagrađeni nestvarno lijepim prizorom. (Naj portal)

Poznati

Orilo se na obalama Neretve “Danas majko ženiš svoga sina”: ELEKTRA ELITE JE ZVANIČNO MOSTARKA

Published

on

Pjevačica Elektra Elite sudbonosno “Da” izrekla je u Mostaru. Izaranik njenog srca je biznismen i sportista Nenad Vujanović.

Svadbenom veselju je prirustvovalo oko 200 zvanica, a sretni mladenci su uživali i na Starom mostu u Mostaru.

Elite je prije nekoliko dana doputovala u Sarajevo iz Ciriha, gdje je boravila s prijateljima, a u subotu u popodnevnim satima vjenčala se s Vujanovićem u Mostaru.
Elektra iza sebe ima brak sa ženom i dvoje djece, koji nijednog trenutka nisu osudili pjevačicinu odluku, a ona ne krije koliko je ponosna na njih.

Elektra je prije 13 godina prestala da bude muško i promijenila pol. Iza sebe ima brak i dvoje dece, koja nijednog trenutka nisu osudila njenu odluku. Sin i kćerka su ponosni na nju, a “tata” će je zvati do kraja života. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending