Pratite nas

Zanimljivosti

Nevjerovatan prizor iz Valencije: CURA PROŠETALA DEČKA NA POVODCU (Video)

Published

on

Društvenim mrežama kruži viralni snimak koji je, kako se navodi, nastao prije nekoliko dana u Valenciji u Španiji. Prolaznike koji su se tog dana zatekli u prometnoj gradskoj ulici Colón šokirao je bizaran prizor.

Naime, jedna je djevojka prošetala dečka, koji se pretvarao da je pas i puzao s uzicom pričvršćenom oko vrata. Kad su stigli do pješačkog prijelaza, tip je zajahao stup, a zatim se pravio da se pomokrio na njega dok su prolaznici zbunjeno promatrali šta se dešava.

Snimak je prikupio više od 2.5 miliona pregleda i brojne komentare.

“Zanima me šta joj je na kraju snimka rekla ova prolaznica”, napisala je jedna tiktokerica, a druga se našalila: “Možda je pitala koja je to pasmina.”

Podsjetimo, sličan prizor prošlog je mjeseca šokirao prolaznike u Münchenu, a prošle je godine bizaran prizor zatekao Varaždince, kad je djevojka odjevena u kombinezon od lateksa prošetala šoping-centrom s muškarcem na uzici koji je puzao kraj nje. (Naj portal)

@tania_lopez_segrelles

🐶#valencia #perrohumano

♬ AnySoundEffects Funny Song Cavendish – Any Sound Effects

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending