Pratite nas

Poznati

Ni blizu jedno drugog: JELENA ROZGA I HULJIĆ KAO ROGOVI U VREĆI

Published

on

Za vrijeme Splitskog festivala koji se minulog vikenda održavao na Prokurativima sve oči estradnog svijeta i medija bile su uprte u Jelenu Rozgu i Ivana Huljića, sina poznatog kompozitora Tončija Huljića.

Njih dvoje su do nedavno bili nerazdvojni, ali to je nekad bilo. Doduše, ostaje misterija da li je to bila ljubav, ili prijateljstvo. Šta god da je po srijedi, sve je postalo pepeo i dim.

Za vrijeme prve festivalske večeri sjedili su za različitim stolovima; Ivan je ispijao piće sa sestrom Hanom, a više od deset metara dalje sjedila je Jelena Rozga, okružena većim društvom.

Pričalo se da su Rozga i Huljić junior bili veoma intimni, da je on čak kod nje se preselio. Ujutro joj je šetao psa, dok je ona spavala.

Kako Tonči Huljić nije bio oduševljen ovim prijateljstvom, a mediji su bili “kao zapeta puška”, možda su Jelena i Ivan sve ovo odglumili pred javnosti. Zabranjena ljubav je najslađa. A možda je, zaista, sve puklo!

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending