Pratite nas

Poznati

Nije ni Dragana svetica: OVOG MENADŽERA I POLITIČARA PREOTELA JE MIRI ŠKORIĆ

Published

on

Pjevačica Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić decenijama su u skladnom braku, koji važi za jedan od najstabilnijih na javnoj sceni. Iz ljubavi su dobili sina Marka i kćerku Manuelu, a ona nerijetko ističe kako se na prvi pogled zaljubila u Tonija.

Upoznali su se u Beču, kada je Dragana bila napustilal Srbiju tokom ratnih godina u Bosni. Tada je već bila raskinula sa saradnju i ljubav sa Zoranom Bašanovićem, koji je devedesetih godina postajao sve veći radikalac.

A Toni Bijelić je bio stariji momak, koji je volio popiti, prije tga je ljubovao sa Nedom Ukraden. Bila je to boemska varijanta, u kojoj je Neda “pucala” na Tonijevo bogatstvo. Tada se već znalo sa je Bijelić “zlatna koka” estradnim sponzorušama.

Draganu I Tonija sje upoznao Jasmin Muharemević u njegovom kafiću u Beču, a da nije ni slutio da će se roditi velika ljubav. Vrlo brzo se sve odvijalo

“Tog trenutka, kada mi je pružio ruku da se upoznamo, ja sam osjetila nešto neobično. Od siline emocija nisam ni čula njegovo ime. Mislila sam da ga nikada više u životu neću vidjeti, ali se on potrudio da bude drugačije – istakla je Dragana u jednom intervjuu.

Toni je zaprosio u Veneciji, a Dragana je bez imalo rezmišljanja rekla “Daaaaa”.

Tonija su Draganini roditelji prihvatili kao rođenog sina, a Dragana je imala trzavica sa Bijelićima. Tonijevi roditelji su, inače, bili rastavljeni. Odmah je nisu prihvatili, ali je izdržala i sve su njih dvoje pobijedili.

Prije Tonija, Dragana je bila u dugoj vezi sa biznismenom Zoranom Bašanovićem koji je jedno vrijeme bio i njen menažder.

Bašanović je bio laf na tadašnjoj estradnoj sceni, imao je jake veze i za svoje pjevače se borio svim sredstvima, a sarađivao je sa Džejom, Mirom Škorić, Ninom… Bio je velika konkurencija i, tada neprikosnovenom Breninom menadžeru Raki Đokiću ili Dobrivoju Marinskom.

Nakon što je snimila album “Zašto nosiš presten moj” počela je saradnja, ali I ljubavna veza Mire Škorić i Zorana Bašanovića, koja je trajala nekoliko godina. U to vrijeme Dragana je bila najbolja Mirina prijateljica, a bila je članica Brenine ekipe, koju je vodio Raka Đokić.

Preko noći je preletjela u Bašanovićevo jato. Bukvalbo je preotela momka svojoj najboljoj prijateljici. Zbog Zorana, popularno “Luče iz Kasidola” godinama nije govorilo sa Mirom Škorić. Pomirile su se prije desetak godina, ali bez velike medijske pompe ili podsjećanja na ta vremena iz devedesetih godina.

O Draganinoj i Bašanovićevoj ljubavi se pričalo naširoko, zajedno su nizali poslovne uspjehe, a jednom prilikom su se u šali i ”vjenčali”.

Ipak, kada priča o svojim vezama u ljubavima, ona indirektno spominje i Bašanovića. Ona priznaje:

“Toni mi je bio četvrti momak. Ne mogu da lažem da sam imala desetoricu, kada nisam. Znam žestoko da se zaljubim, a da vremenom baš zavolim partnera. Posljednji momak kojeg sam imala prije Tonija nije bio osoba za brak, iako sam ja to mislila. To me je baš ražalostilo, ali kada pogledam sa ove distance, ne žalim. Presretna sam što je Toni ušao u moj život. On je moja prava ljubav, sa njim mogu i na kraj svijeta. – kaže Dragana, koja je Jarac u horoskopu, a Jarčevi su u ljubavi tvrdoglavi i iskreni. Nema kod nje glume kada je ljubav prema Toniju u pitanju. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending