Pratite nas

Zanimljivosti

Nije više “petak za metak”: ZAŠTO JE PONEDJELJKOM JE NAJBOLJE VODITI LJUBAV!

Published

on

Ustajanje, posao i druge obaveze koje dolaze s odrastanjem: ponedjeljkom je sve još dvostruko strašnije. Barem takav imidž ima nejneomiljeniji dan u nedelji.

To je dovoljan razlog da početak nedelje ubuduće započnemo malo drugačije – ne govorimo o jutarnjoj rutini s jogom i ovsenom kašom, nego o se*su!

Isplanirati ponedeljak kao fiksni se*s-dan u svoju ljubavnu rutinu nije loša ideja – pazite: fiksne dnevne rutine daju nam sigurnost, pa se zbog njih osjećamo opuštenije i bolje. A to nam je svima potrebno, zar ne?

Rutina nam je nedostajala tokom protekle godine, kako zbog karantina, tako i zbog raznih drugih ograničenja. Prema tome, vrijeme je za malo više opuštenosti u svakodnevici. Ako je nova rutina još povezana sa se*som, onda sigurno ne može da nam šteti.

Čak 45 posto se*sualno aktivnih ljudi je u nedavno sprovedenoj anketi priznalo da su isplanirali se*s u svoju svakodnevicu, prenose mediji. Za to postoji poseban razlog: parovi s fiksnim se*sualnim rasporedom imaju ispunjeniju vezu i sretniji su! (Naj portal)

Zanimljivosti

Sjajajn trik: ZALJEVAJTE BILJKE RASTVOROM MLIJEKA I VODE

Published

on

Kiša ili prekomjerno zalivanje prijete da unište rasad koji ste posadili ovog proljeća ili bar oslabi biljke. Baš zato je neophodno poboljšati im „imunitet“ i ojačati ih, a to je, prema riječima iskusnih baštovana, najbolje uraditi mlijekom.

Ova namirnica koju svi imamo u frižideru odlična je za zaštitu, ali i đubrenje povrtarskih vrsta i cvijeća. Mlijeko sadrži kalijum, kalcijum, sumpor, fosfor, magnezijum, bakar, mangan, gvožđe i druge elemente koji će biljkama osigurati optimalan rast i zaštiti ih od bolesti, štetočina i insekata.

U ovom periodu, biljke su podložne pojavi gljivica, a rastvor od mlijeka je odlično sredstvo za prevenciju koji djeluje tako što stvara zaštitni sloj. Sasvim je dovoljno razloga da napravite ovaj rastvor i pomognete cvijeću da cvjeta raskošnije tokom lketa.

Evo kako se pravi:
Najbolje je koristiti svježe, a ne dugotrajno mlijeko. Sve što je potrebno je da pomiješate mleko i vodu u razmjeri 1: 3.Ovim rastvorom poprskajte biljke ili cvijeće, a najbolje bi bilo to učiniti u večernjim satima. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Zašto je dobro imati ove 3 biljke u stanovima: ORHIDEJA DONOSI LJUBAV, BAMBUS STABILNOST, ZLATNI BRŠLJAN POZITIVNU ATMOSFERU

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending