Pratite nas

Zanimljivosti

Nije znao šta ga je snašlo: POGLEDAJTE OBRAČUN KASIRKE SA RAZBOJNIKOM (VIDEO)

Published

on

Snimak kasirke iz Meksika koja se efektno obračunava sa naoružanim pljačkašem odjeknuo je na društvenim mrežama i u tamšnjim medijima.

Nastao je 13. avgusta, i na njemu se vidi kako hrabra žena čeka pravi momenat, dok lopov trpa novac u džepove, a onda poteže veliki nož koji je bio sakriven pored kase. Kriminalac sa fantomkom, koji je prema izvještajima prijetio pištoljem, iako se to ne vidi na objavljenom dijelu snimka, je bio zauzet i nije primijetio šta mu se sprema.

Kasirka ga je onda munjevito posjekla po licu, od čega je on odskočio unazad i krenuo da bježi glavom bez obzira. Nije ni pomišljao da potegne vatreno oružje koje je privremeno sklonio jer su mu trebale obje ruke da što prije potrpa pare.

Sve je snimila sigurnosna kamera u prodavnici u gradu Kolima, a kako piše portal La Kalle Blue Radio, kasirka se čak uplašila da ga nije previše povrijedila.
Nije poznato da li je razbojnik na kraju uhapšen, niti koliko je tešku povredu zadobio. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending