Pratite nas

Poznati

Nikad ispričana priča o legendi: KAKO SU KOLEGE U NJEMAČKOJ TOMU ZDRAVKOVIĆA ZBOG 7.000 MARAKA OTKUPILI OD TURAKA?

Published

on

U moru zgoda sa Tomom Zdravkovićem, jednu je ispričao Milan Bunčić, koji je sedamdesetih godina važio za opasnog “Jugovića” u Njemačkoj. On je morao da Tominu slobodu morao da plati tadašnjih 7.000 maraka, kako bi ga u Frankfurtu izbavio od Turaka.

Naime, Roma je igrao barbut s Turcima, izgubio je. Nije imao novca kod sebe, a Turci ga nisu htjeli da puste, bez obzira što im je obećavao da će vratiti novac i da će donijei još novca da kockaju.

“Već je bilo 11 sati uveče, a Tome nema da pjeva. Vlasnik pita “Gdje je Toma?”. Ja nisam znao. Dolazi jedan momak i kaže mi da me je zvao Toma, u Frankfurtu je, igra barbut s Turcima. Oni znaju da je popularan pjevač, ali su mu skinuli cipele i nije mogao da dođe bos. Molio me je da dođem da ga otkupim – objasnio je Giškin prijatelj kroz smijeh ovu zanimljivu epizodu iz života pjevača.

Bunčić je tada platio 7.000 maraka Tominog duga, kako bi mu Turci vratili cipele da može da se vrati u diskoteku i pjeva. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending