Pratite nas

Poznati

Nikad mi nije bilo teže: POPOVIĆ JEDVA DONIO ODLUKU

Published

on

Sinoć je u „Zvezdama Granda“ bilo suza, smijeha, ali i kvalitetnih nastupa, a Saša Popović je nakon baraža morao da donese konačnu odluku ko ide u naredni krug takmičenja.

Direktno nakon nastupa takmičenje nastavljaju:

Petar Krekić (Viki Miljković), Inel Nukić (Marija), Irma Hasić (Bosanac), Miki Sekulovski (Ceca), Andrijana Petrušovka (Mili).

Kada su takmičari otpjevali numere u baražu, Saša je istakao da mu nikada nije bilo teže da donese odluku ko ide dalje.

– Najgore mi je kad treba nekoga da eliminišemo, tek je peti krug, a gde je onaj 14-ti ili dalje. Kaže gospođa Novka „Ko živ, a ko mrtav“, vjerujte mi da je tako. Nikada mi nije bilo teže da donesem odluku, nego večeras – rekao je Saša Popović.

Iz baraža su dalje prošli: Dino Suljić , Snežana Kačar, Melisa Zijadić, Valentina Cvetković, Adela Smajlović, Marta Jovičić i Danijel Stojčić.

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending