Pratite nas

Poznati

Nikada više ovakvog spektakla: POGLEDAJTE NATPJEVAVANJE ŠABANA ŠAULIĆA I MIROSLAVA ILIĆA U SARAJEVSKOJ “ZETRI”

Published

on

U nekadašnjoj Jugoslaviji, pored nekoliko velikih festivala, dvije najznačajnije narodnjačke manifestacije bile su beogradsko “Poselo” i sarajevski “Naj hit – Zlatni Sabor”, kojeg su zajednički organizovali Radio Ilijaš i časopis “Sabor”. Na obje manifestacije dolazili su pjevači koji su u prethodnoj godini imali velike hitove. Bio je to praznik zvijezda, u kojem su uživali i učesnici i poblika.

Krajem januara 1992. godine u sarajevskoj “Zetri” je održan izbor najboljih pjevača i najvećih hitova za 1992. godinu. U prepunoj dvorani, pred 15.000 posjetilaca nagrade su osvojili Ceca Veličković (Pustite me da ga vidim), Halid Bešlić (Miris ljiljana), Esad Plavi (Usne imam da te ljubim ja), Ana Bekuta (Bekrija), Zehra Bajraktarević (Otišo si dragane).

“Naj hit” iz te godine ostat će upamćen po neponovljivom nastupu dvije velike zvijezde Šabana Šaulića i Miroslava Ilića, koji su te godine obilježavali vrijedan jubilej – dvije i po decenije na estradi. Do tada takav spektakl nije zabilježen na estradnoj sceni. Bilo je sjano; i slavljenici, i publika su uistinu uživali.

Treba podsjetiti da su, prije ovog spektakularnog nastupa, natpjevavali se svojevremeno Predrag Cune Gojković i Mile Bogdanović. Oni su se šezdesetih godina takmičili ko zna više pjesama.

Sedamdesetih godina pred milionskim auditorijem i publikom u beogradskom Domu sindikata natpjevavale su se Lepa Lukić i Silvana Armenulić, dvije najveće rivalke svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije. Priredba je bila takmičarskog karaktera, a tada je rezultat bio neriješen. (Naj portal)

Poznati

Kraljica umalo da ostane bez prsta: LEPU LUKIĆ UJELA KUCA!

Published

on

Kraljici narodne muzike Lepi Lukić presjela je večera u jednom beogradskom restoranu.

Uživala je u obroku sa prijateljima, a onda poželjela da pomazi njihovog slatkog prisća. Imala je najbolju namjeru. Ona zaista voli životinje, posebno mačke. Poznata je I kao osoba koja pomaže nepuštene ljubimce.

Ali, to ovom psiću izgleda ništa nije značilo. Kao da ga je Lepa nervirala, pa je odlučio da joj dadne do znanja da mu nije interesantna. Kraljica to, očito, nije na vrijeme shvatila. Oduševljena psićem, u naletu emocija pokušala da ispozira sa psom. Ona mu zepa, on neraspoložen, reži, a kamera snima.

A onda pseće “pusti me”. Ujeo je Lepu za prst. Kraljica je vrisnula, te brže bolje ostavila nervoznu životinju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending