Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Njegovani nokti: RECEPTI SA BIJELIM LUKOM

Published

on

Već je poznato da dosta namirnica iz vaše kuhinje može biti u službi ljepote, pa vam tako ovog puta predstavljamo sve čarobne moći bijelog luka. Iako je poznat po svom intenzivnom mirisu i mnoge ne asocira na to, upravo je on savršen prirodni lijek za brži rast noktiju.

Recept za brži rast noktiju:
Sve što vam je potrebno jeste da jednu čehnu bijelog luka sitno isjeckate te je stavite u neki korišteni bezbojni lak. Pustite sve zajedno nek odstoji oko 48h . Preporučujemo vam da svaki drugi dan premazujete vaše nokte ovim regeneratorom i brzo ćete značajno ojačati nokte. Nije potrebno da skidate slojeve sve do petog premazivanja noktiju. Za veoma kratko vrijeme (oko 3 nedjelje) nećete moći prepoznati nokte, biće jaki u korijenu, neće više pucati niti se listati.

Recept za jake nokte koji ne pucaju:
Najprije zgnječite čehnu bijelog luka i utrljajte na nokte. Držite tako oko pola sata, a zatim operite ruke. Kako biste se oslobodili mirisa, stavite malo limuna i utrljajte ga po rukama. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

Pojavile su vam dlačice u ušima: SRCE JE U OPASNOSTI…

Published

on

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na / u ušima može biti pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali shvatiti kako si pontecijalno možete spasiti život ako primijetite razne promjene na svojem tijelu.

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima! Prema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Korjeni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.
Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar.

Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

On je proučavao oko 500 ob-dukcija i ustanovio da je većina pacijenata imala problema sa slezinom, gojzanošću, ćelavošću, dlakama u ušima, naborima na ušima itd…

Utvrđeno je da su nabori na na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne sm.rti vezano za muškarce. Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending