Pratite nas

Kućni ljubimci

Nježni div: OVO JE KEFIR, NAJVEĆI I NAJLJEPŠI MAČOR NA SVIJETU

Published

on

Yulia Minina iz Rusije je novim objavama na društvenim mrežama podsjetila pratioce da je vlasnica vjerovatno najveće mačke na svijetu. Ovog puta, pored kućnog ljubimca, snimila je i svoju dvogodišnju kćerku.

Mačak, kome su dali ime Kefir, toliko je porastao, da može stajati “rame uz rame” sa dvogodišnjim djetetom. Yulia kaže da njenu ogromnu mačku mnogi često pomiješaju sa psom.

O tome da posjeduje neuobičajeno velikog mačora, fotografijama i vidoe snimcima, Yulia je još ranije obavijestila svoje pratioce, a sada se vidi, koliko je životinja velika u odnosu na njenu kćerku Anečku.

Uprkos tome što su mačke rase maine coon poznate kao velike i posjeduju debeli dvostruki sloj dlake, one su zapravi nježni divovi koji su prijateljski orjentisani prema ljudima.

Mnogi ih nazivaju i plašljivim džinovima.

Yulia kaže da se Kefir i Anečka odlično slažu, da su nerazdvojni i da ga djevojčica često hrani posebnim grickalicama. Vole zajedno gledati i crtane filmove.

Yulia je ranije pričala da se prema Kefiru odnosi kao prema drugom djetetu, dodajući da je “veoma pametan i da se uvijek ponaša mirno”.

“Kefir ima možda za neke zastrašujući izgled, ali je veoma ljubazno i skromno stvorenje – kaže Yulia.

Među pratiocima koji su oduševljeni bijelim mačorom, bilo je i onih koji su pitali Yuliju, kako uspjeva održati dom čistim, uprkos “tolikoj količini krzna”.

“Koristim robotski usisivač… non-stop – odgovorila je Kefirova vlasnica. (Naj portal)

http://

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending