Pratite nas

Vidoviti ljudi

Nostradamusova proročanstva za 2022.: NAPAD NA FRANCUSKU, PORAST GLADI, VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Published

on

Za 2021. godinu je imao jako puno apokaliptičnih predviđanja – od zombi apokalipse do velike solarne oluje, no jedna je ostala ista i za 2022. godinu.

Michel de Nostredame, poznatiji kao Nostradamus, francuski je ljekar i prorok iz 16. vijeka koji je napisao najpoznatiju knjigu proročanstava ikad štampanu.
Knjiga mu je donijela svjetsku slavu, a sastoji se od proročanstava za nekoliko vijekova. Pisao je u stihovima koji su bili dvosmisleni zbog straha da će ga proglasiti vješcem, no htio je i da neupućenima tajne proročanstava ostanu nepoznate.

Brojne događaje iz istorije je predvidio: Francusku revoluciju, veliki požar u Londonu 1666. godine, jačanje moći Napoleona i Adolfa Hitlera, slijetanje na mjesec, smrt trojice članova porodice Kennedy, teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u Njujorku 2001…

Predviđanja za 2022.

Za 2021. godinu je imao jako puno apokaliptičnih predviđanja – od zombi apokalipse do velike solarne oluje, no jedna je ostala ista i za 2022. godinu.

Udar meteora
Vidim vatru koja će pasti s neba – napisao je Nostradamus u predviđanjima za 2022. godinu, pritom misleći na pad meteora na zemlju. U 2021. godini Zemlju je za dlaku promašio Asteroid 2021GW4 promjera gotovo pet metara. Sam po sebi nije predstavljao veliku prijetnju Zemlji, no da se razbio u nekoliko komada, vjerovatno bi jedan dio pogodio Zemlju.

Novi rat
Jedno od njegovih proročanstava nalaže da svijet očekuje novi rat, i to kroz napad na Francusku s istoka. Teško je odrediti tačan datum njegovih predviđanja jer se baziraju na atronomskim kretanjima, no ovaj napad mogao bi se dogoditi u proljeće. Ovo predviđanje moglo bi se potencijalno odnositi na napetosti između Rusije i SAD-a koje prijete eskalacijom. Rusija svakim danom sve više jača svoju vojsku, a Kinu je već pronašla kao svog saveznika.

S druge strane, već su nekoliko puta NATO i SAD zaprijetili ‘teškim posljedicama’, napadne li Rusija Ukrajinu.

Inflacija, glad i klimatske promjene
Osim toga, svijet očekuje i velika inflacija i porast gladi, kao i klimatske promjene. Ova predviđanja nisu toliko neuobičajena s obzirom na pandemiju s kojom se svijet bori protekle dvije godine, a klimatske promjene već su duže vrijeme veliki problem s kojim se borimo.

Ipak, mala je vjerojatnost da će ribe u Crnom moru plivati u ‘kipućoj vodi’, no je li moguće da će u 2022. promjene dosegnuti svoj vrhunac nakon čega više nema povratka?

Vještačka inteligencija
Pet vijekova ranije Nostradamus je predvidio i evoluciju vještačke inteligencije. Tehnologija je toliko napredovala u proteklih nekoliko decenija da je teško predvidjeti što će se dogoditi u budućnosti, ali Nostradamus je u svojim predviđanjima naveo ‘besmrtne učenike’ i potencijalno negativne posljedice, što svakako izaziva zabrinutost. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nakon što je objavljeno da kralj Čarls ima rak: ŠTA KRIJE NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO

Published

on

Francuski astrolog Nostradamus predvidio je abdikciju britanskog kralja Čarlsa.

Jučer je objavljena vijest kako je kralju Čarlsu dijagnosticiran rak, nije precizirano koja vrsta, a radoznalost oko njegovog pominjanja Nostradamusovoj knjizi “Proročanstva” raste iz dana u dan.

U knjizi se u jednom pasusu navodi kako će “kralj” ostrva” biti istjeran silom. Stručnjaci vjeruju da se to odnosilo na kralja Čarlsa.

Prema predviđanju, nakon izlaska 75-godišnjeg Čarlsa iz monarhije, dolazi do velikog preokreta za kraljevsku porodicu.

Astrolog iz 16. stoljeća tvrdio je da će ga naslijediti “onaj koji neće imati žig kralja”, aludirajući kako će princ Hari (Harry) zauzeti tron i nadmašiti svog brata princa Vilijama (William).

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending