Pratite nas

Vidoviti ljudi

Novi sukobi između Izraela i Palestine mnoge su podsjetili na navodno jezivo proročanstvo Babe Vange: DA LI JE KRENUO VELIKI MUSLIMANSKI RAT?

Published

on

Brojni svjetski portali, vjerovatno potaknuti člankom objavljenim na stranicama britanskog tabloida Daily Star, prisjetili su se jezivog proročanstva koje se prepisuje Babi Vangi, najpoznatijoj vidovnjakinji 20. vijeka.

A Vangelia Pandeva Gušterova navodno je svojevremeno predskazala “veliki muslimanski rat” i napad na Evropu, koji će završiti uspostavom kalifata do 2043. godine.

Tabloid se te rečenice prisjetio u jeku novih napetosti, odnosno nakon što je islamistički pokret Hamas u subotu izveo napad na Izrael iz palestinskog Pojasa Gaze.

Bio je to najveći napad na Izrael u posljednjih nekoliko godina, a obje strane potvrdile su kako su spremne za rat.

Od početka rata između Izraela i Hamasa život je izgubilo 900 Izraelaca, a još 1500 tijela militanata Hamasa pronađena su na izraelskom teritoriju, kazao je glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga.

Izraelska vojska pozvala je 300.000 rezervista i uvela blokadu Pojasa Gaze, što je izazvala bojazan da planira kopneni napad kao odgovor na najodvažniji i najsmrtonosniji napad Hamasa posljednjih decenija.

Što se Babe Vange i njenog navodnog predskazanja tiče, treba istaknuti da su mnoge njene vizije ostvarile. Ona je i dalje predmet velikih rasprava bez obzira što je u prošlosti nekoliko puta, čini se, bila u pravu.

Naime, proročanstva Babe Vange često su bila vrlo zagonetna, samim tim i zasigurno pogrešno tumačena, a usto budući da uglavnom nije ništa zapisivala, gotovo sva njena predviđanja od 2000. godine nadalje nisu niti sa sigurnošću potvrđena. Stoga spominjanje 2043. godine treba uzeti s velikom dozom rezerve. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nakon što je objavljeno da kralj Čarls ima rak: ŠTA KRIJE NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO

Published

on

Francuski astrolog Nostradamus predvidio je abdikciju britanskog kralja Čarlsa.

Jučer je objavljena vijest kako je kralju Čarlsu dijagnosticiran rak, nije precizirano koja vrsta, a radoznalost oko njegovog pominjanja Nostradamusovoj knjizi “Proročanstva” raste iz dana u dan.

U knjizi se u jednom pasusu navodi kako će “kralj” ostrva” biti istjeran silom. Stručnjaci vjeruju da se to odnosilo na kralja Čarlsa.

Prema predviđanju, nakon izlaska 75-godišnjeg Čarlsa iz monarhije, dolazi do velikog preokreta za kraljevsku porodicu.

Astrolog iz 16. stoljeća tvrdio je da će ga naslijediti “onaj koji neće imati žig kralja”, aludirajući kako će princ Hari (Harry) zauzeti tron i nadmašiti svog brata princa Vilijama (William).

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending