Pratite nas

Naj recepti

Obavezno probajte: UŠTIPCI OD PILEĆEG MESA (RECEPT)

Published

on

Ako nemate ideju šta da spremate za današnji ručak, isprobajte ovaj recept. Nevjerovatno ukusan i sočan obrok spreman za 15 minuta!

POTREBNI SASTOJCI: 500 g pilećeg bijelog mesa, 2 jajeta, 4 kašike kisele pavlake, 1 kašika ulja, 1/2 kašičice soli. 1/2 kašičice karija, 1 kašika brašna, 1 kašika gustina, prstohvat sode bikarbone

Meso isjeckati na sitne kocke. Umutiti 2 jajeta, dodati kiselu pavlaku, ulje, brašno, gustin, so, kari, mljeveni biber i sodu bikarbonu. Dobro sve umutiti i dodati u sjeckano meso, izmiješati i ostaviti da stoji 1 sat na hladnom mjestu.

Zagrijati ulje, kašikom vaditi masu spuštati na ulje i pržiti sa jedne i druge strane. Kao prilog možete poslužiti pekarski krompir ili pomfrit. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno i zdravo: PILEĆA DŽIGERICA S POVRĆEM (RECEPT)

Naj recepti

Recept koji će vas oduševiti: USOLJENE SARDINE SA ROŠTILJA

Published

on

Iskoristite najbolje što ljeto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsjednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.

POTREBNI SASTOJCI: 12 sardina, 250 g krupne morske soli, 25 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 2 limete, morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu

Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poredati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.

Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći dio soli i postavite ih na gril-pleh. Pomiješajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smjesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obje strane, povremeno ih prelivajući.

Sardine poslužite sa preostalom mješavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno, a odlično za ljetne dane: PUNJENI KRASTAVCI SA SIROM, PRŠUTOM I LUKOM (RECEPT) 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending