Pratite nas

Poznati

Obilzi hodže i gatare: NADI TOPČAGIĆ GATARA U PASULJU “VIDJELA” USPJEH, A HODŽA IZ DOBOJA “LUDNICU”

Published

on

Popularna Nada Topčagić zadnjih godina iskazuje sve više nervozu. Doduše, uvijek je bila u nekom strahu, poznata je kao velika paničarka. Ona ne krije da obilazi gatare i hodže.

“Kad sam započinjala karijeru jedna baba iz Modriče mi je bacala pasulj i prorekla veliku popularnost. Od tada vjerujem gatarama – priznala je jednom prilikom

Nada je ispričala kako joj je jedan hodža u Doboju, u vrijeme kada je bila na vrhu popularnosti, rekao da je pod magijom i da će ako to ne ukloni završiti u ludnici. Nudio joj je hamajliju, koju ona nije htjela da uzme.

Kako u zadnje vrijeme Nada Toopčagić uistinu pokazuje luđačke manire, svađa se sa komšijama, uništava automobile ispred zgrade, iskazuje nervozu na svakom mjestu, počela je da sumnja kako je dobojski hodža bio u pravu. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending