Pratite nas

Poznati

Od 4. septembra 2021: ŠERIF KRUNISAN ZA KRALJA ROMSKE MUZIKE (VIDEO)

Published

on

“Šaban je bio krunisan, ali nažalost njega više nema. A mi moramo imati nasljednika. Večeras smo dobili nasljednika. Šerif Konjević je ciganski kralj.

Sretna ti kruna, sretno ti krunisanje, sretno ti kraljevanje! Da si živ i zdrav, ti i tvioja porodica, da dočekaš “bijele pčele” da nam živiš još 100 godina”!

Ovim riječima u šatoru na porodičnom slavlju u mjestu Jalovik kod Požarevca, u prisustvu brojnih zvanica, su Aleksandar Đorđević, te Valentina, Željka, Ruža i Bimba obratili se na prigodnoj svečanosti povodom krunisanja Šerifa Konjevića za kralja romske muzike.

Slavlje je upriličeno povodom krštenja male Valenine. U jednom trenutku, svirka je prekinuta kako bi Konjević bio krunisan. Nakon što su mu stavili kurnu na glavu, pjevač se zahvalio, ali i poručio.

“Ovo će puno da pamte i oni kojima nije drago da se ovo večeras desilo ovdje, od srca vam hvala– rekao je Konjević.
Šerif Konjević decenijama važi za jednog od najboljih pjevača bivše Jugoslavije. Posebno je velika zvijezda među romskom populacijom s balkanskih prostora koja živi u zemljama EU, Amerike i Kanade. (Naj portal)

Poznati

Orilo se na obalama Neretve “Danas majko ženiš svoga sina”: ELEKTRA ELITE JE ZVANIČNO MOSTARKA

Published

on

Pjevačica Elektra Elite sudbonosno “Da” izrekla je u Mostaru. Izaranik njenog srca je biznismen i sportista Nenad Vujanović.

Svadbenom veselju je prirustvovalo oko 200 zvanica, a sretni mladenci su uživali i na Starom mostu u Mostaru.

Elite je prije nekoliko dana doputovala u Sarajevo iz Ciriha, gdje je boravila s prijateljima, a u subotu u popodnevnim satima vjenčala se s Vujanovićem u Mostaru.
Elektra iza sebe ima brak sa ženom i dvoje djece, koji nijednog trenutka nisu osudili pjevačicinu odluku, a ona ne krije koliko je ponosna na njih.

Elektra je prije 13 godina prestala da bude muško i promijenila pol. Iza sebe ima brak i dvoje dece, koja nijednog trenutka nisu osudila njenu odluku. Sin i kćerka su ponosni na nju, a “tata” će je zvati do kraja života. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending